14 Apr, 2014

BP-IFK Inför 2

Sjukstuga i Blåvitt! Inte alls bra. Jakob Johansson, vår mittfältsgeneral (ja, faktiskt) missar matchen mot BP, då han ligger med feber enligt FotbollDirekt. BP som vi torska mot förra året med 2-1 efter att Robin Söder reducerat. Själv var jag i Rom när matchen spelades förra året, så jag såg den inte och kan därför inte de någon analys av händelserna.

Frågan är hur Stahre komponerar laget imorgon. Ett alternativ är ju självklart att låta Gurra spela ihop med Haglund på mitten, ett annat som jag faktiskt förespråkar är att man låter Sam spela i mitten och slänger in Joel som vänsterytter. På så sätt så kan mittbacksparet Bjärsmyr/Gurra fortsätta spela ihop sig, Haglund tar hand om det defensiva jobbet och firman Smedberg/Sam/Joel kan bidra med kvalité framåt istället och ge understöd till Vibe/Mané. Återstår att få se vilka som får chansen att revanschera sig från förnedringen förra veckan och visa att de kan så mycket mer!

Goda nyheter är att May Mahlangu är i full träning, däremot är han inte aktuell för spel idag, utan först mot Åtvidaberg hemma (torsdag) och/eller Kalmar borta (söndag). Ska bli väldigt spännande att se hur Stahre matchar mittfältet när May nu börjar bli matchklar. Stalltipset är att man kör Jakob/May i mitten, där Jakob tar hand om det defensiva och May sköter uppspel.

I kvällens spelarbetyg kommer min kära polare och tillika Blåvitt-tyckare att komplettera mina spelarbetyg med sina egna, så det kommer bli dubbla uppsättningar med spelarbetyg, återstår väl bara att se om det blir fisk eller fågel. Ska bli kul att se om vi tycker lika, eller om någon av oss är generösare med poängen.

Du kanske också gillar...