12 Apr, 2014

BP-IFK Inför 1

På måndag är det återigen dags för Allsvenskmatch för IFK Göteborg, en vecka efter förnedringen på hemmaplan ska de upp till Grimsta för match mot Brommapojkarna. BP som inte har vunnit i årets upplaga av Allsvenskan (2-1 förlust mot Kalmar hemma i premiären, och 1-0 förlust mot nykomlingarna Falkenberg senast) kommer troligen att vara väldigt taggade på att plocka säsongens tre första poäng.

Jag vet inte vet inte riktigt vart vi har årets IFK Göteborg, en plattmatch av rang mot Sirius (Cupen), följdes upp av en mäkta imponerande laginsats i premiären mot AIK och tre mycket viktiga poäng . Sedan var det dags för ännu en ytlighet, om matchen mot Sirius var en plattmatch inför dryga 6000 åskådare så var det ingenting jämfört med den totala förnedringen som skedde i måndags inför ett nästintill fullsatt Gamla Ullevi (17 073). Ska IFK Göteborg bli ett “varannan match”-lag? Jag vill nog säga att matchen mot BP på måndag är och kommer bli ett vägskäl för laget och säsongen.

BP borta är ingen lätt match, det ska man ha klart för sig. Det är en match där IFK Göteborg förväntas att driva matchen, och att ligga på försvar och kontra som man gjorde mot AIK kommer inte att funka. Jag misstänker mig att det blir en matchbild liknande den mot Sirius. Så det gäller att vi tar vara på våra chanser.

På tala om chanser så kommer man helt osökt in på iskalla Robin Söder! Han har inte gjort ett enda mål på de senaste 5 matcherna (Allsvenskan och Cupen), och senaste motståndet han gjorde mål på var ett division 2 gäng från Hudiksvall, och likt förbannat får han starta! Jag vill se, nej, jag kräver att få se Mané från start, för hur dåligt han än skulle spela, så kan det inte bli sämre än när Robin är på plan! Jag har läst, och jag har lyssnat på folk som säger “han har det i sig”, “det kommer släppa”, “löpningarna finns ju där”. Men faktum är att det räcker inte att bara kunna springa, du ska kunna vinna en löpduell, du ska kunna vinna en luftduell, du ska kunna vinna en närkamp, och framför allt du måste komma till avslut! Robin Söder lyckas inte med något, men visst killen kan fortfarande springa, men det kan faktiskt jag också, det säger inte så jävla mycket!

En optimal startelva hade varit följande:
Alvbåge | Smedberg – Bjärs – Gurra – Ludde | Joel – Jakob – Haglund – Sam | Vibe – Mané

Adam var bra mot AIK, samtidigt som Emil var bedrövlig mot MFF, det är pest eller kolera på högerback så varför inte flytta ner Smedberg som högerback för då kan han ändå komma runt och slå sina fantastiska inlägg, och så sätter man Joel framför honom, en kille som kan hålla i boll, är teknisk och vågar utmana, då får vi två farliga kanter. Frågan är bara som Joel är redo för 90 min?

Även om Gurra inte hade en av sina bästa dagar mot MFF senast, så är han en skicklig fotbollsspelare och det är lika bra att han fortsätter spela så han får sin matchträning, dessutom kommer BP inte att forcera på samma sätt, så det kommer finnas lite mer tid.

Du kanske också gillar...