Tredje matchen inom loppet av en vecka, det är ett tufft spelschema och det gäller verkligen att ha kraft och vara noggrann i allt vi gör idag så vi inte tappar energi! Kalmar är starka på hemmaplan och faktum är att de två senaste åren har vi åkt därifrån med förlust (2013: 2-1, 2012: 3-0).

Stahre har tagit ut samma trupp som senast mot ÅFF och jag skulle tippa på att samma startelva får chansen idag, det skulle innebära följande:

Alvbåge | Adam – Bjärs – Kjetil – Ludde | Vibe – Jakob – Gurra – Sam | Söder – Mané

Svårt att motivera ändringar i startelvan när man vinner föregående match med 5-0, även om laget kom in i en dipp i början andra halvlek, så avslutades matchen på ett effektivt sätt, vilket man kan läsa i matchanalysen. Det jag skulle vilja se idag är tidigare byten, i synnerhet då många av spelarna gör sin tredje match för veckan. Kanske slänga in May redan till andra halvlek och ta ut Gurra?

Det är onekligen svårt när det är så tight mellan matcherna, man vill ju inte göra för stora ändringar samtidigt som man måste kolla att spelarna inte går på knäna. Om drygt en timme släpps startelvan och då får vi svaren.

De senaste två åren har jag varit på plats i Kalmar och bevittnat förlusterna, så idag stannar jag hemma, förhoppningsvis så bryter vi en trend och kan åka hem med tre poäng.