9 Apr, 2014

Kjetil Waehler

Det har varit lite snurr om Kjetil de senaste veckorna. Egentligen började man väl spekulera när Gustav Svensson blev klart för klubben och IFK Göteborg gick ut med att han har skrivit på i första hand som mittback. Man anade att Gurra knappast skulle peta lagkapten Bjärsmyr, utan att det var Kjetil som skulle få det tufft om platsen bredvid Bjärsmyr.

Dagarna helgen innan premiären mot AIK så dök det upp från ingenstans att han var på väg till Norge något som han själv gick ut och dementerade på Twitter:

Sen missade han premiärmatchen mot AIK på grund av sjukdom i sista minuten, en bortförklaring/ursäkt som jag tvivlar på faktiskt. För mig var det ett av två alternativ, antingen var han klar och man ville inte spela honom för skaderisken, eller att allt med övergången gjorde att han kanske inte hade huvudet med sig och fokus låg någon annanstans.

Nu visade det sig att IFK Göteborg hade stoppat övergången, vilket har lett till missnöje då han både i Aftonbladet och norska VG har vädrat sitt missnöje om att det inte är en “optimal situation”. Dessutom var han ju som bekant på bänken senast mot Malmö.

Nu ställer jag mig egentligen två frågor. Först och främst, vill man ha en kvar en spelare som inte vill vara kvar, och som kom på det i ungefär samma sekund som Gurra blev klar? För det andra, är Kjetil så feg (i brist på något vettigare ord) att han inte är redo att kämpa om en plats i startelvan precis som alla andra bara för att han har varit första valet de senaste två säsongerna?

Jag tycker att IFK Göteborg gör fel som behåller Kjetil, hur än man vänder och vrider på det. Hellre låta honom skriva på och få några kronor för honom i mars än ingenting i november. Dessa pengar hade man förövrigt kunnat skicka till J-Södra och löst ut Mats Gren från sitt kontrakt så vi hade sluppit sörjan/cirkusen som nu har uppstått. Om det var så att man var orolig för att Gurra inte skulle bli spelklar till Malmö matchen, så hade man ju faktiskt kunnat spela med Hjalmar igen, eller lill-Dyre, eller i absoluta nödfall, flyttat ner Jakob som mittback och spelat med någon annan av våra tjugotre mittfältare bredvid Haglund. Samtliga alternativ är bättre än att ha kvar en besviken och missnöjd Kjetil i truppen.

Du kanske också gillar...