”BP är ett skickligt med boll” lyder Stahres försvarstal efter en till synes plattmatch. Det är inte Bayern München vi mötte, snarare ett lag som förmodligen kommer att åka ur Allsvenskan, just saying. Till skillnad från Malmö matchen där dom var klassen bättre och numret större på samtliga positioner så förväntade man sig ett liknade scenario fast till vår favör. Men nej, inte på långa vägar.

Det vi har är en boll i mål, That’s it! Det var förvisso ett mycket fint anfall från början till slut och där Robin Söder får känna nät och Vibe står för en fantastiskt framspelning. Annars är det en riktigt tråkig match där avbrott, felpass, långbollar stod för ”underhållningen”. Jag trodde verkligen Blåvitt skulle visa upp någon form av eget spel, något som man kan identifiera sig med, men återigen så blir det en match där vi i stora delar är helt uddlösa och ofarliga framåt. Det luktar lite desperation faktiskt. Jag kan vara helt fel ute men det finns inget att greppa tag i när det gäller att varken forcera eller att bevaka.

”En bra första halvlek” säger Stahre efter matchen. Är han verkligen nöjd med det? När började vi bli nöjda med en bra halvlek? Jag förstår att han greppar efter halmstrån och försöker ta med sig något positivt, men det håller inte. Din uppgift är att statuera ett spelsätt som dina spelare kan både ta till både offensivt som defensivt. Vad är din spelidé Stahre? Tror spelarna på dig? Det är alldeles för dåligt för att kunna sätta fingret på vad som skulle kunna vara bra.

Det är väldigt lätt att bli nostalgisk och tänka tillbaka på vår historia, men varför inte. Historien är det som formar en klubb, sätter stämpeln på vad en klubb har för potential. Som jag ser det finns det bara två alternativ (egentligen ett) och det är att acceptera att vi inte är bättre än vad vårt spel visar eller så rannsakar vi oss själva och börjar tänka till vad Blåvitt egentligen står för. Så vilken väg vill vi gå Blåvitt?

ALVBÅGE 6/10
Han har inte så mycket att göra men det han gör, gör han helt ok. Kan inte göra så mycket på deras mål. Men fortfarande, han utsparkar och utkast är under all kritik. Han har inga fungerande fötter förutom när han ska gå eller springa. Tror målvakter började träna upp sina fötter någon gång efter VM-90 i Italien. Men ikväll var det ok rent målvaktmässigt.

ADAM 4/10
Vet inte riktigt vad jag ska säga. Han är hyfsat med bakåt men om tanken är att att han ska vara med offensivt så är det under all kritik. Tror inte jag såg honom över vår egna planhalva. Och återigen, man väntade inte ens på studs när man spelade i P-10 Adam.

BJÄRSMYR 4/10
Vår lagkapten som dessutom är mittback som ska styra och ställa där bak. Min uppfattning av en lagkapten är att när det börjar gå troll i spelet så ska han vara den som visar vägen, skäller, visar med hela kroppen att man vill något bättre. Ikväll såg vi inget av det ledarskapet. Ser dock ingen annan som skulle passa bättre heller men faktum kvarstår, han är kapten och bör agera som en. Spelmässigt var han som resten av backlinjen, rätt så ohotat och helt ok.

KJETIL 4/10
Alldeles för klumpig och stundtals orutinerad, trots sin ålder. Gång efter annan attackerar han motståndarna trots att dom är felvända som resulterar i frispark i farliga lägen och ger BP chansen att flytta upp sina spelare. Han måste veta bättre. Stundtals såg det ok ut men i det stora hela så är det för mycket misstag och onödiga ingripanden.

LUDDE 4/10
Vad har hänt med killen? Den alla talade om och det även jag fick uppleva på försäsongen var en helt fantastiskt vänsterkant som Ludde var en del av. Han sprang och sprang och återigen sprang upp och ner på sin kant. Var fantastiskt bakåt och riktigt vass framåt. Idag såg vi inget av det. En match som denna bör/ska man begära mer av en sådan spelare. Riktigt besviken på honom idag.

SAM 2/10
Vad ska jag säga. Om jag är besviken på Ludde så är jag nästan förbannad på Sam idag. Jag säger som det stod i hans förra betyg, Vi vet att du kan klacka nu! Det känns som om det är hans enda utväg vad gäller allt och när det inte fungerar så blir han helt ställd och vet inte riktigt vad han ska ta sig till. Han missade till och med sina nedtagningar och alldeles för dåligt passningsspel. Jag kräver mycket mer av en spelare som Sam, speciellt mot ett motstånd som BP.

GURRA 2/10
Mot Malmö fick han spela mittback och gjorde det riktigt dåligt, idag ersatte han Jakob på mitten och gjorde även det uselt. Han såg mest förvirrad ut och visste inte riktigt vart han skulle befinna sig. Såg ut som om spelet gick för fort för honom trots att tempot höll en riktigt låg nivå. När han väl gick in i en situation så kom han in helt snett. Hör många röster som säger att han kommer att komma igång, ja, det återstår att se.

HAGLUND 4/10
Han är väl en av få som faktiskt springer och verkar vilja något. Låg på gränsen hela tiden som vanligt men även han likt Kjetil så är han lite för klumpig i sitt försvarsspel och har en tendens att ge motståndet frisparkar i farliga lägen. Men som sagt, visa att han vill något.

SMEDBERG 4/10
Har några bra inlägg, punkt där. Vet inte om det är Adam som gör honom dålig då han ska vara delaktig (eller) i kantspelet och ge Smedberg stöd eller om han inte har något annat än sin inläggsfot. Idag åstadkom han inte mycket.

VIBE 4/10
Funderade på om jag skulle ge honom godkänt eller inte. Han har det inte lätt idag. I mina ögon är Vibe en djupledsspelare som ska få bollarna framför sig i fart. Idag fick han inte mycket att jobba med men det han visade var bra. Han levererar en helt fantastisk passning som resulterar i mål. Jobbar hårt där framme trots att han knappt fick några bollar att jobba med. Springer verkligen på allt och det är grymt härligt att se. Som sagt, balanserade på ett godkänt men räcker inte enda fram idag.

SÖDER 4/10
Han gör mål! Det får vi ändå ta med oss. Det är alltid viktigt för en forward för att dra en klyscha, men så är det. Men han har egentligen inte så mycket mer än så och är ganska osynligt stora delar av matchen som de flesta. Men faktum kvarstår, han är forward och en forward ska hota backlinjen, vara ett störande moment, vinna bollar högt uppe på plan, kunna hålla i bollen, han visar inte upp något av det just nu. Han gör mål som en forward ska göra, men nej, håller inte just nu.

MANÉ (för lite speltid för att bedöma)
För att säga något så trodde jag faktiskt att han skulle få starta idag. Jag tror dom flesta blåvita vill se honom från start så man kan få någon form av uppfattning om honom. Han är bra i U-21 men det är ändå U-21. Han kostade även x antal miljoner och värvades för att göra mål, eller har jag missuppfattat det hela?

JOEL (för lite speltid för att bedöma)
Kul hur som helst att se Joel frisk och tillgänglig för spel. Har alltid gillat honom. Förstår inte varför han inte får längre speltid (jag ser honom gärna från start).

STAHRE 2/10
Under all kritik. Jag ser inte att han kan ta det här laget till en högre nivå. Jag ser ingen spelidé, ingen taktiskt skicklighet. Han väntar med sitt första byte till den 80:e min. Han byter en yttermittfältare med en annan rakt av när vi behöver FRAMÅT! Jag tar det som en indikation på att han måste ha varit nöjd med vad han såg. Han menade på att BP var ett skickligt lag med bollen och att vi gör en bra första halvlek. Han fortsätter med att det kändes som om det låg i luften att få in en till i arslet i andra. Ja, så var det Stahre, är det inte en indikation på att något inte står rätt till om du är rädd för att åka på en förlust mot BP? Hur vill du spela Stahre? Återigen, vad är din spelidé ? Du svänger runt med fina ord och begrepp, skriker titt som tätt vid sidlinjen, men räcker det? NEJ, om du fråga mig! Räcker det för att vara tränare för Blåvitt? NEJ, om du frågar mig! Är Stahre rätt man att leda Blåvitt? NEJ, om du frågar mig! Missförstå mig rätt, jag är för kontinuitet, men jag ser det inte framför mig att Stahre skulle ta vårt älskade Blåvitt till högre höjder. Jag står inte och skriker ”avgå” per automatik, men här ser jag faktiskt ingen framtid. Det gäller att göra ett vägval, och på den vägen ser jag inte Stahre vandra, tyvärr.

/Gästkrönikör och betygsättare Dario

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på google
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email