Idag är det äntligen dags för Allsvenskfotboll igen för IFK Göteborg. Jag hoppas innerligt att såren är slickade från den minst sagt urusla insatsen i förra omgången mot Falkenberg och att laget och Stahre är redo att gå ut och visa att det är vi som bestämmer på vår hemmaplan!

Läste i Aftonbladet häromdagen att det diskuterades om May skulle vara en potentiell startspelare, men Stahre var som vanligt torr i sina kommentarer och hänvisade till att “det finns goda möjligheter” både när de frågade honom om han skulle starta och om han skulle göra inhopp. Fantastiskt att han är så jävla torr och intet sägande i intervjuer! May är förvisso inte redo för 90 minuter, men även om han bara klarar av 45, är det ju bättre att låta honom spela första halvlek och kanske en kvart, tio minuter i andra och bytas ut, än att han ska komma in då!

Personligen (och troligtvis många andra med mig) skulle ha föredragit att se May från start istället för Gurra – men troligtvis måste grisar börja flyga innan Stahre vågar vara så offensiv och kreativ i sin startelva. Jag skulle bli förvånad om han börjar matchen med något annat än en traditionell 4-4-2. Så här hade jag velat se laget idag:

Sandberg | Adam – Bjärs – Kjetil – Ludde | Joel – Jakob – May – Sam | Söder – Mané

Ändringarna mot senast blir att Joel går in och tar Smedbergs plats på högermitt, och May ersätter Gurra. Det här är ändå realistiska ändringar, även om jag kanske hade velat se Smedberg på högerbacken istället för Adam. Jag tycker, och har så tyckt i många år att Adam är en fullständigt värdelös fotbollsspelare! Jag kan inte se vad han bidrar med. Visst han han vara väldigt stabil defensiv emellanåt, men en modern ytterback ska vara en tvåvägsspelare, kolla på Albornoz i MFF exempelvis. Adam har ingen teknik, inget skott, inga bra inlägg, han kan inte slå en passning och framför allt han väntar på att bollen ska studsa sju gånger innan han agerar.

Vid en eventuell segar har Blåvitt på allvar fått häng på toppen, även om Malmö fortsätter vinna ett tag till, fem poäng är inte mycket, och så bra är inte Malmö att de inte kan tappa det. Gäller bara för oss att fortsätta plocka in segrar.

Avslutningsvis så måste man ju säga några väl valda ord om Sandberg! Att jag inte tycker att han är bra är ju givet, annars hade man ju inte kallat honom för “Tvålen”, men faktum är att han gjorde några bra räddningar senast och framför allt fick han hålla nollan, så det kanske har stärkt honom. Men vi måste vara på tårna och inte låta Elfsborg komma till skott utifrån, för då kommer det att ringa!