Vad önskar man sig eller vad förväntar man sig i eftermiddag? Egentligen bara en enda sak – bänka Söder! Jag kan förstå att man som tränare (i det här fallet Stahre) vill skydda sin spelare och låta honom få fortsatt förtroende så att det till slut ska lossna. Men det finns en gräns när det går ifrån nobelt till dumdristigt och i Söders fall så är det bara rent korkat!

Vad sänder det ut signaler när man spelar med en anfallare i ett 4-2-3-1 och anfallaren inte gör några mål, inte tar några maxlöpningar, inte vinner några höjdbollar, inte vinner några dueller? Vad ska Engvall och Mané som sitter på bänken tro? Ska de hoppas på att Söder ska skada sig innan de får chansen? Någonstans måste man dra gränsen och som tränade peta en spelare som inte bidrar med något till laget – och kom nu för fan inte med att han är en så smart spelare och att han har potential (läs förgående inlägg om just Söder).

Även om det blev 0-0 mot Djurgården så tycker jag att det var oerhört positivt, speciellt första halvlek. IFK var oerhört rörliga i sitt anfallspel, vårdande boll, och när man inte hittade lägen framåt slog man inte en långboll på chans utan vände hem och började om. Joel var helt fantastisk i sin roll som navet i anfallspelet, vore kul att få se honom spela idag igen.

Två matcher kvar tills VM-uppehållet och det handlar egentligen bara om att gå fullt och plocka sex poäng. Sen får man fila på detaljer under uppehållet och ta nya tag efter VM och då krävs det att vi är inom ett rimligt avstånd till toppen.