Ska man börja med det positiva, så var det sett över 90 minuter helt klart ett steg framåt. Rörelsen och farten vi visar första femton är bland det bästa Blåvitt har presterat i år, och inte helt orättvist kommer också 1-0 under den här perioden genom Mays huvud, och detta på en fast situation dessutom. Efter att vi tagit ledningen faller vi tillbaka och blir ängsliga och vågar inte hålla i bollen samtidigt som Örebro lyfter sig och börjar komma till avslut.

Att laget saknar självförtroende för tillfället är tydligt, vi drabbas av panik och börjar slå långbollar och får mest jaga boll, inte helt otippat så får vi en i baken efter att vi inte lyckas rensa bort en boll i straffområdet. Sen är det en period där bollen mest är i luften och inget av lagen har direkt något konstruktivt framåt.

Vi får en straff, som vi självklart borde ha förvaltat bättre än vad Sam gjorde. Att missa en straff kan väl hända även den bästa, men att helt och hållet missa målet från elva meter är inte okey! Inte när man spelar på de högsta nivån svensk fotboll har att erbjuda. Nåväl, 1-1 i paus får väl anses som rättvist.

Andra halvlek började också ganska stelt, vi har alldeles för dålig rörelse i anfallsspelet och det är för få personer som följer med upp och fyller på i anfallen. Jag vill veta vad Stahre syftar på när han säger ”kämpa”? För det är inte att kämpa om bollarna, det kan inte vara att kämpa i anfallen, så vad syftar han på? Jag kanske låter som en gammal vinylskiva som hackar, men varför envisas han med att ha Gurra från start? Han ligger konstant tre steg efter i varje situation, och springer runt och irrar i ingenmansland. De få gånger han har bollkontakt, spelar han antingen bakåt eller så spelar han fel. Sätt in Haglund och låt han ta jobbet mellan backlinje och mittfält.

En som ska ha saftigt med beröm idag är May och det inte enbart för målet! Killen är precis överallt och framför allt är han där bollen är, vill ha boll och fördelar boll. Jag undrar hur mycket han sprang ikväll? Måste ha varit en mil mer än övriga i Blåvitt. Han kommer bli så sjukt viktigt för oss i förlängningen, jag menar han gör sin andra match från start och är redan outstanding! I honom har vi mycket sparkapital.

Sen har vi den eviga frågan om Robin Söders vara och icke vara. Jag hävdar bestämt att han icke ska vara på plan! Killen är definitionen av formsvacka! Ända riktiga läget han hade idag var en tåpaj? Visst han nickskarvade hörnan som May gör 1-0 på, men så mycket mer gör han inte tyvärr. Tycker Engvall kommer in och gör ett piggt inhopp så varför inte ge honom ett par matcher från start? Han kan ju knappast skapa mindre än Söder, det är ju omöjligt!

IFK gör över 90 minuter en av säsongens bättre matcher, så det känns lovande. Jonas Dahlqvist på CMore har ju en tabell där han jämför med året innan mot samma motstånd, och ifjol blev det 2-2 mellan IFK-ÖSK, så helt klart ett fall framåt. Vi har hittills i år tagit 4 poäng mer än mot samma lag förra året, så även om spelet har hackat har ju poängen trillat in. Problemet är bara att spelet IFK visar upp inte kommer räcka mot bättre motstånd.

Men för ikväll så tar jag med mig tre poäng och ser framåt.