Eftersom jag var i Österlen och njöt av lite ledighet och fotoresa så missade jag större delar av matchen mot Gefle senast. Det lilla jag såg, var att vi dominerade matchen men var uddlösa framåt. Kanske inte helt otippat med tanke på Stahres tragiska envisandes att ha Söder ensam på topp!

Det lilla jag såg, cirka 20 min av första och sista 20 av andra så var Jakob
väldigt bra i sina djupledslöpningar och fyllde på i anfallen. Magkänslan var att det var bättre rörlighet än mot Elfsborg, i och för sig ingen bedrift, då det var i princip stillastående då.

Att han startade med May och körde 4-5-1 ser jag som ett lovande uppställning, dock måste ju Söder bort och Emil som högerytter är ju helt korkat!

Idag vill jag se ett helt annat IFK än det vi såg senast på hemmaplan! Jag vill ha rörelse, tydliga djupledslöpningar, koncentration i passningsspelet och framför allt, ett rakare spel utan att göra saker och ting komplicerade, då menar jag främst vår vänsterkant med Sam/Ludde. 4-5-1 kan vara ett smart drag, och ett naturligt steg att ta med tanke på att vi har mittfältare i överflöd, däremot måste vi ha en riktig anfallare! Robin Söder är ingen anfallare och inte den målskytt laget behöver.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på google
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Åsikterna på bloggen är mina privata tankar om IFK Göteborg. Bloggen är inte på något sätt förknippad med IFK Göteborg. Jag reserverar mig för eventuella felaktigheter som kan ha smugit sig in i texterna eller statistiken som presenteras på bloggen.
Kontakt @tankaromifk

ifkgbg