Äntligen börjar det höjas kritiska röster från andra håll än från mig och mina närmaste polare! Jag har sagt det så jävla länge, så jag har hunnit att både tappa hår och får gråa hårstrån på Söder, han är ingen startspelare, i bästa fall en inhoppare, och just nu gör han sig nog bäst i U21 så han får göra några enkla mål och förhoppningsvis få något som kan likna en tillstymmelse av självförtroende!

När Söder brände sitt friläge mot Djurgården blev jag inte ens förvånad av två väldigt enkla anledningar, 1. Killen har inget självförtroende och för att han ska lyckas göra mål får det nog vara ett helt öppet mål, 2. Han tog inte en enda maxlöpning under matchen (tror förövrigt inte att jag har sett honom ta en maxlöpning på väldigt länge).

Jag förstår inte vad folk och Stahre ser i honom, han gjorde ett par bra matcher 2008 och ytterligare några bra matcher under sommaren 2013 – vad mer har han gjort? Om man räknar mål per spelminut så är han bland Allsvenskan minst effektiva anfallare (om man räknar dom som spelar mer eller mindre regelbundet). Man får ofta höra att han har en sån blick för spelet, och? Jag har också blick för spelet, och vet hur man i teorin borde göra, men det gör mig inte till en bra fotbollsspelare! Samma gäller Söder och samma hade gällt Zlatan om han inte konstant levererade på högsta nivå. Det räcker inte att ha blick för spelet och göra ”smarta” löpningar om det inte leder till något produktivt. För när det kommer till kritan så handlar fotboll om att vinna och för att vinna måste man göra mål, och du som anfallare bara har gjort ett spelmål på tio matcher från start, det vill säga närmare 900 minuter av fotboll, så har du inget att göra i en startelva, och det är självklart inte hans fel att han blir uttagen, utan det är tränare. Jag menar om Stahre hade tagit ut mig i en startelvan så hade jag aldrig tackat nej – även om jag troligtvis inte hade kunnat leverera (om jag inte fick spela högerback vill säga, för Adam Johansson blir väl utkonkurrerad av P-12!)

Jag hoppas att Stahre har stake nog att peta honom till förmån för Engvall eller Mané, varför får inte dom chansen lika mycket? Jag tror att både Engvall och Mané hade gjort betydligt fler mål om de hade fått tio matcher, men nä, Engvall har väl bara fått 20 min, och Mané fick väl tre matcher från start och några inhopp om jag inte minns fel.