25 Aug, 2014

Alla till Borås

Ingen har väl missat hur vi ligger till i tabellen! I och med 2-1 seger mot Falkenberg igår, vår blott andra bortaseger för säsongen och det faktum att både Häcken och Elfsborg förlorade/tappade poäng igår, så har vi stor chans att nå tredje platsen iår och rädda någon form av heder genom att få kvalplats till Europa sommaren 2015!

Självklart är alla kvarstående matcher livsviktiga och självklart måste vi ta vårt ansvar och stötta laget under match (sen om man vill applådera eller bua efter match är upp till var och en). Men kommande två matcher är livsviktiga för att vi ska kunna rädda säsongen.

Först ut är hemmamötet mot Kalmar FF nu på söndag och då behöver vi vara betydligt fler än de 6382 personer som var på plats på Ullevi senast mot BP. Kalmar ligger på en sjätteplats med 34 poäng (lika många poäng som vi, sämre målskillnad), så det är viktigt att vi går hem med tre pinnar därifrån, då jag utgår i från att Elfsborg kommer plocka samtliga tre poäng mot Falkenberg på hemmaplan (allt annat vore självklart att föredra).

Sen tar Allsvenskan ett uppehåll för EM-kval innan vi kommer tillbaka med säsongens viktigaste bortamatch, Borås den 14 september! Vi har fyra poäng upp till Elfsborg och samma målskillnad. Så en seger där och vi är helt plötsligt bara en poäng ifrån tredje platsen (om man räknar med att Elfsborg vinner mot FFF, vid kryss eller förlust för Elfsborg i den matchen så kan vi till och med gå förbi).

Alla ni som har varit i Borås vet ju att vi dominerar på läktarna varje år, men kanske inte spelmässigt på plan. Jag personligen har varit på plats varje år sedan 2004 och har bara fått åka hem därifrån med seger en enda gång, den där regniga kvällen 2005! Så det är hög tid att vi kan åka ifrån rövhålet med tre poäng!

Så köp din biljett redan idag – HÄR. Matchen spelas på en söndag, så inga ursäkter!

Gilla, och dela med er av Facebooksidan “Blåvit invasion av Borås 14/9”.

Du kanske också gillar...