Bara att konstatera det sorgliga faktum att vi har Sveriges fegaste tränare som inte vågar gå för seger, utan är nöjd med att kryssa sig genom Allsvenskan! Visst är det en gamble att gå för seger, det kan lika gärna trilla in ett mål i röven, men man måste ju ändå våga gå för ett seger mål, eller?

Första halvleken läggs till i lista urusla halvlekar 2014 (alternativt urusla halvlekar under Stahre). Jag skrev i mitt inför (läs här) inlägg att jag ville se Allanson från start på vänsterkanten och att Engvall skulle få chansen, vilket båda fick. Men då vi inte har skapat ett enda skott på mål, så har ju Engvall gjorde ingen bra första halvlek, och Allansson har ingen fart framåt heller, utan mycket i sidled och bakåt. Dessutom har det centrala mittfältet med May och Jakob inte alls fungerat, för att inte tala om Smedberg på högerkanten, som är bedrövlig.

Första halvlek bjöd inte på något skönspel, utan snarare tvärtom, vi är utspelade av Åtvidaberg och 1-0 i baken är helt klart i underkant, kunde lika gärna ha stått 3-0 om inte Alvbåge hade gjort två viktiga räddningar. Däremot är ingripandet vid ledningsmålet under all kritik, både från målvakt och försvar. Men det är också systematiskt för hur passivt Blåvitt uppträder i första halvlek. Det är passivt, ingen som rör sig i djupled, ingen som vill ha boll utan man bara går runt och hänger med huvudena.

I andra halvlek lyfter Blåvitt sig flera nivåer och tar tag i taktpinnen och börjar skapa chanser. Inte helt ologiskt så kommer målet i den 59:e genom Engvall, hans andra Allsvenska mål, och nu har killen gjort lika mål som en iskall Robin Söder och då har Engvall bara spelat en bråkdel så mycket som Söder – bara det säger en hel del om Stahres inkompetens!

I 67:e gör han sitt första byte, ut med Allansson som tyvärr inte hade någon bra afton och in med debutanten Rieks. Rieks bidrar direkt, dels har han några farliga inlägg men framför allt ett snyggt volleyskott som tyvärr tar i ribban och går över. Men han visar fart, och teknik och gör det dessutom i rätt riktning – det vill säga framåt i banan. Jag skev i ett tidigare inlägg att Sam inte kommer saknas så mycket, och jag tro att jag har rätt. Ge Rieks ett par matcher så kommer han att göra det Sam gjorde fast mer effektivt och det är ju precis vad Blåvitt behöver!

Vi dominerar andra halvlek, och när vi får 1-1 är det mer än 30 minuter kvar att spela och att få för ett segermål, och visst försöker vi gå för det, men problemet är att när inte 1-2 målet kommer så måste tränare göra några ändringar så att vi kan få till en slutforcering, och det gör han i 87:e minuten! Hur i helvete tänker han, undrar jag?! Inte nog med att bytet är i absolut senaste laget, han plockar ut Engvall, så en anfallare mot en annan anfallare i ett läge där vi ska gå för mål! En bra tränare hade gjort bytet betydligt tidigare, kanske i 75:e/80:e minuten. Han hade tagit ut en dålig Smedberg och satt in nyförvärvet Zohore, flyttat ner Vibe på högermitt och kört Zohore/Engvall på topp. Men icke! Stahre är ingen matchcoach (om ens coach) och han väntar in i det sista.

Nu har vi 10 kryss på 19 omgångar, det är 52% av våra matcher som har slutat med ett oavgjort resultat, vilket är skrämmande högt, speciellt när många av dessa kryss har varit matcher där vi har bjudit in motståndarna genom att göra usla insatser, exempelvis Halmstad borta, eller som idag i Åtvidaberg. Jag kan av hela mitt förnuft inte förstå varför man inte går ut i första halvlek och spelar så som man gjorde i andra halvlek direkt och sätter press på Åtvidaberg. Det är trots allt Åtvidaberg vi möter och inte Real Madrid, men som jag skrev i mitt inför inlägg, IFK kan inte föra matcher och därför blir det svårt att möta lag som Åtvidaberg, Falkenberg och några därtill, och det är i dessa matcher man vinner hem SM-guld, att förlora mot råttorna borta, eller skåningarna borta är inte hela världen, om man vinner sina matcher mot på pappret lättare lag, vilket vi inte kan göra, utan vi kryssar!

Närmast i Allsvenskan väntar Brommapojkarna hemma och sedan Falkenberg borta, ska vi förvänta oss två nya kryss?