Matchdag och dessutom är två av tre nyförvärv (räknar inte med Hugosson då han enbart är backup) med i truppen som faktiskt redan igår åkte till Åtvidaberg (ovanligt?) för en övernattning innan dagens match. Jag har ju varit i Åtvidaberg de senaste två åren och det har slutat med två viktiga 2-1 segrar, men idag blir det TV då man jobbar.

Åtvidaberg är ett starkt lag, som ligger på åttonde plats och har skrapat ihop fyra poäng mindre än vi (23 p mot 27 p). Traditionellt så kommer det förväntas att IFK ska hålla i taktpinnen och Åtvidaberg kommer ligga på försvar och ägna sig åt kontring, vilket är en matchbild som aldrig har passat IFK. Vi såg senast mot MFF, hur Blåvitt fick utrymme för sina anfall då MFF knappast låg på försvar.

Men jag känner ändå en viss hoppfullhet inför matchen, dels det fina sättet laget avslutade matchen mot Malmö på bortaplan, men även att vi har med två av våra nyförvärv, danskduon Zohore och Rieks. Jag tror inte att Stahre kommer att starta med bägge, men å andra sidan så är ju Sam i Holland och inte med, så det borde öppna för Rieks, beroende på vilken form han befinner sig i. Men att dessa herrar gör inhopp är nog väldigt troligt.

Personligen skulle jag vilja se Sandberg tillbaka i målet. Alvbåge har varit allt annat än stabil sen han kom tillbaka och bjudit på väldigt dåliga ingripande och om Sandberg ska skriva nytt kontrakt så måste han nog få känna att han är med och konkurrerar om en startplats, något som han inte gör i dagsläget.

Gurra är skadad och det kanske är en dold välsignelse, dels kan man inte ställa upp defensivt mot Åtvidaberg, dessutom så har det ju inte varit någon hit att ha May på kanten. Så nu kan May och Jakob ta det centrala mittfältet ihop och Jakob var ju fenomenal senast. Jag vill se Engvall få chansen från start, speciellt med tanke på att han precis har gjort mål, dessutom är det hög tid att ge Allansson chansen från start och då helst på vänsterkanten.

Hoppas verkligen att Stahre vågar köra en offensiv uppställning istället för att fega och köra defensivt som han har en tendens att göra. Dessutom vore det kul att slänga in kanske framför allt Zohore i anfallet om det skulle låsa sig, för med hans läng så får vi ett huvud att sikta på.