Förtydligande gällande Aleesami

Ibland tar man till pennan lite för snabbt, vilket kan leda till mer eller mindre dåliga inlägg, där ens tankar och funderingar kanske inte kommer fram helt korrekt. Så råkade det bli i mitt förra inlägg om nyförvärvet Aleesami. Jag har under dagen gjort rätt för mig och läst på lite om honom (bland annat här) och det verkar som att han är en lovande spelare. Han är av omdömena en tekniskspelare och en offensiv kraft framåt, dock behöver han förbättra positionsspelet i det defensiva arbetet.

Till mitt försvar så måste jag ändå säga att jag faktiskt skrev att jag innerligt hoppas på att han ska lyckas i klubben, det är ju knappast så att man sitter och hoppas på att våra spelare ska misslyckas, det vore ju bara korkat! Det jag egentligen reagerade mest på inatt när jag såg att han var klar var varför man tecknar ett kontrakt på fyra år, med ett oprövat kort som han ändå får anses vara. Nu vet jag att många kommer säga att vi skrev ett fyra årskontrakt med Ludwig när han kom till oss från BP, men jag anser att det inte är samma sak. Ludwig var (är) ett stort framtidslöfte, bra scoutad och många klubbar som ryckte i honom, vilket är en stor skillnad.

Jag tycker att Mats Gren har fått en bra start som sportchef. Har har gjort sig av med spelare som tar upp en stor del av löneutgifterna, dessutom har han varit smart och lånat spelare med köpoption, vilket innebär att om de inte lyckas kan vi avsluta samarbetet och hitta någon som kanske funkar. Jag pratade med en polare i söndags och han tyckte att det var positivt att Mats tillskillnad från Håkan är mer utåt och i media, dock är jag inte helt övertygad, kanske är man för skolad i Håkan Milds sätt att agera mot media att man har vant sig vid tystnad tills allt är klart.

Återigen, kanske lite klantigt och framför allt förhastat av mig att resonera mitt i natten, men ibland blir det fel, bara att göra rätt för sig och köra vidare.