Läser på diverse ställen att IFK Göteborg får 13 miljoner för Sam Larsson direkt, som sedan kan höjas beroende på hur det går för Sam. Många menar att det är för lite betalt och att vi rear ut honom. Jag ska vara ärlig, det tyckte jag också till en början men med lite fakta så inser jag nog att Blåvitt och då främst Mats Gren har agerat rätt.

Sam har 1,5 år kvar på sitt kontrakt, det innebär i korta drag att om Blåvitt stoppar en övergång för att låt säga vi kräver 20 miljoner och övergången med Heerenveen fallerar så kommer Sam aldrig att skriva nytt kontrakt med Blåvitt nästa år, vilket gör att han nästa sommar kan på egen hand kan förhandla med vilken klubb som helst utan att Blåvitt får en enda krona (om man bortser från det obligatoriska utbildningsbidraget).

Nu säljer Blåvitt honom i år och låter Sam förverkliga sin dröm om spel i Europa, samtidigt som Blåvitt får minst 13 miljoner kronor direkt. Dessutom misstänker jag att IFK Göteborg och Mats Gren har förhandlat in en bra vidareförsäljnings klausul i kontraktet. Sam är en talang, en talang som har potential att bli riktigt bra, men han är en talang – ingen färdig spelare som vi skickar ut i Europa.

Jag tror att Blåvitts policy att inte hindra spelare från att flytta är bra. Ingen vill ha en sur spelare kvar i laget och jag vill absolut inte se att Blåvitt börjar göra som några andra Allsvenska klubbar och bänkar spelare, och håller på fjantar sig bara för att vederbörande inte har skrivit nytt kontrakt, det är en situation där det inte finns några vinnare, varken spelare, klubben eller publiken.