Äntligen en trepoängare! Den första sedan omgång 15 den 20 juli när vi besegrade Mjällby hemma – det är alltså nästan en månad sen IFK Göteborg gick segrande ifrån en match, eller om man vill vara helt korrekt – sju tävlingsmatcher (fyra i Allsvenskan och tre i EuroLeague). Förlust mot Györi (hemma, EL) Mjällby (borta), Rio Ave (hemma, EL) och AIK (hemma) samt kryss mot Rio Ave (borta, EL), Malmö (borta) och Åtvidaberg (borta).

Nu slog vi förvisso tabelljumbon Brommapojkarna, som bara har en enda seger i årets upplaga av Allsvenskan, så man kanske inte ska jubla ihjäl sig. Men det fanns delar att jubla åt även för den mest pessimistiska av supportrar. Sören Rieks som efter ett piggt inhopp senast fick chansen från start och tog den gjorde väldigt bra i från sig. Snabb, tekniskt och allt som oftast framåt och kunde kanske med lite tur ha gjort ett mål redan idag. Då ska man ändå ha i bakhuvudet att killen kom till Kamratgården i måndags, så han har inte lärt sig sina medspelare riktigt ännu. Det ska bli väldigt spännande att följa honom resterande delen av säsongen.

Gustav Engvall – jösses, vad ska man säga. Mål för tredje matchen i rad och jag skulle nog vilja hävda att det var ett väldigt viktigt mål han gjorde. Hade han inte gjort mål så tidigt i matchen, så tror jag att BP hade växt sig in i matchen, och Blåvitt hade börjat bli ängsliga och vi hade fått se en helt annan matchbild. Men det tidiga målet knäckte nog BP, som ändå stod upp väldigt bra och försökte bjuda upp till match. Det är bara att hoppas att hans fina form håller i sig, så kanske det blir en lite ljusare höst än vad vi trodde för bara en vecka sen.

Kenneth Zohore – snacka om en drömdebut i sin nya borg. Inbytt i 82:a matchminuten och målskytt i den 85:e, och dessutom på ett väldigt vackert mål från utanför straffområdet (när gjorde ett mål därifrån?). Det ska bli sjukt kul att se hur han är när han är i form, matchtränad och några kilo lättare som han själv säger. Kan bli den starka targetspelaren vi har saknat! Ska bli spännande att se om Stahre vågar köra med Engvall och Zohore på topp och flytta ner Vibe på högerkanten. Robin Söder kommer få väldigt svårt att ta en startplats och jag tror han gör bäst i att börja acceptera rollen som inhoppare. Engvall har gjort tre mål på en bråkdel av den matchtid som Söder har fått för att inte tala om Zohore som gör mål efter sammanlagt tio minuter spel i Allsvenskan.

Publiken hade uppenbarligen svårt att ta sig till Ullevi idag, bara 6382 personer är så klart under all kritik! Nu ska i och för sig jag inte kasta sten i glashus, då jag inte heller var på plats, men det var ju för att min guddotter fyllde år – och det går före Blåvitt, annars hade jag varit på plats! Samtidigt tycker jag att det är en bra markering mot marknadsavdelningen som leds av den fullständigt inkompetente Andrej Häggblad. Jag läste att en biljett på långsidan idag gick på runt 290 kr – vilket är helt sinnessjukt. Jag tror på fullaste allvar att Andrej har något emot en fullsatt arena.

Jag köper att BP inte smäller högt, att spelet knappast har imponerat på någon och att vädret inte var det allra publikvänligaste, men det som skrämmer bort folk är biljettpriserna. Till en sån här match, där Blåvitt faktiskt är piskade att vinna för att förhoppningsvis rädda säsongen (topp tre?) och därmed lite heder, så vill man ju fylla läktarna så folk kommer och stöttar, då måste man se över priserna, ta en hundring för långsidan och 80 för ståplats, vad är det värsta som kan hända? Det kommer ju knappast mindre folk när man sänker priserna, eller? Här tycker att vår SLO har ett jävla jobb framför sig att få till en förändring!