Efter ännu ett kryss i  onsdagens match mot Åtvidaberg (inför och analys) så är bägaren för antal avgjorda matcher överfull och det enda som gäller är att börja plocka tre poäng. IFK Göteborg har fler kryss än något annat lag, och vissa menar att vi är svårslagna, jag skulle vilje säga att vi är oförmögna att avgöra och stänga matcher. Endast sex segrar (31%) är under all kritik!

Det är inga större överraskningar i truppen jämfört mot laget som spelade senast. Waehler är fortfarande avstängd, men där tycker jag att Hjalmar har skött sig väldigt bra, och Gurra kör rehab, vilket är bra, för då kan han få vara utanför truppen utan att Stahre ska få behöva peta honom, vilket han uppenbarligen har svårt att göra. Vårt tredje nyförvärv Diego Calvo är inte spelklar ännu då han saknar arbetstillstånd, men enligt hemsidan så kanske det blir klart till cupmatchen i veckan.

Sören Rieks gjorde ett väldigt piggt ihop senast och jag skulle nog vilja se att han får chansen istället för Allansson på vänsterkanten, även om det gör ont i mig att säga det, då jag verkligen gillar Allansson, så var han inte bra senast, vilket är förståeligt då det inte är hans naturliga position. Zohore fick ju knappt fem minuter av Stahre senast, vilket är usel matchcoachning. Han kanske inte riktigt är i form för att vara en startspelare, men han borde absolut kunna få minst en halvtimme, speciellt vid lika ställning, så vi för omväxlings skull kan gå för ett segermål och inte nöja oss med oavgjort.

Högerkanten är vår absoluta Akilleshäl och har så varit större delen av säsongen. Jag tycker inte att varken Adam eller Emil levererar på högerbacken, men av två sämre så är det väl att föredra Emil, så han är löpstark och offensiv. Adam blir ju bara sämre med åren, och nu är det så illa att han står och försvara inåt istället för att täcka ut sin gubbe. Högermittfältet är ju inte heller någon solskenshistoria, i alla fall inte nu när vi lånade ut Sobra (vilket förvisso är rätt beslut). Smedberg har verkligen inte kommit till sin rätt och hans berömda inläggsfot har vi inte sett röken av, då han slår bort majoriteten av sina inlägg. Jag hoppas att Zohore kommer i form snabbt, så kan han och Engvall köra på topp och vi kan flytta ner Vibe som högermittfältare.

På målvaktsfronten är det hög tid att peta Alvbåge, då han har bjudit på extremt dåliga ingripanden i varje match sedan hans comeback, svaga ingripanden som dessutom har resulterat i mål! Jag vill se Sandberg i mål! Han är en framtidsman (fyller 24 iår) och jag kan köpa att en ung målvakt gör några tavlor per år. Alvbåge har precis fyllt 32 år och spelar väldigt osäkert, dessutom har han troligtvis Allsvenskans sämsta utsparkar och det har minst en halv minut innan han sätter igång spelet, vilket ger motståndarna gott om tid att backa hem och stå rätt i positionerna.

Min startelva:
Sandberg | Emil – Bjärs – Hjalmar – Ludde | MSD – Jakob – May – Rieks | Vibe – Engvall