Efter fem raka utan seger (fyra förluster och en oavgjord) och lika många matcher utan mål är det dags för ett minst sagt formlöst IFK Göteborg att åka ner till Malmö för att ta emot serieledarna. Vi kunde ju ha haft en lättare uppgift, men å andra sidan, när laget inte gör mål, så spelar det nog ingen roll vilka man möter. I dagsläget finns det helt enkelt inga lätta matcher.

Ni kan säkerligen sviten, Györi 0-1 , Mjällby 0-3, Rio Av 0-1, AIK 0-2, Rio Ave 0-0, fem matcher, mer än 10 halvlekar eller om man vill vara väldigt exakt, 489 minuter sedan sist (3-1 målet mot Mjällby hemma kom i den 61:a minuten).

Malmö då? Jo förutom några enstaka småsten i maskineriet så har de rullat fram i årets Allsvenska och är på god väg att bli första lag sedan Djurgården 2002-2003 att försvara ett SM-guld. Inför dagen match ligger Malmö 14 poäng före oss.

Jag kan inte se hur IFK, som knappt haft tillstymmelser till målchanser ska kunna rubba på Malmö, och detta på bortaplan dessutom (hemma på Ullevi blev vi ju förnedrade med 0-3). Om jag ändå ska försöka lyfta fram något positivt så måste det väl ändå vara det faktum att Adam Johansson är avstängd! Finns inte många spelare som jag verkligen mår illa av att se, men han är absolut en av dessa. För mig är det, och kommer att vara fullständigt obegripligt vad han gör på en fotbollsplan, än värre att han får representera vår vackra klubb, och har så gjort i ganska många år!

Frågan är vad som kommer hända med Stahre om det blir en storförlust idag? Får han sparken på måndag tro? Eller ser styrelsen säsongen som förlorad och låter honom lalla runt till november?

Cirkusen kring nyförvärv verkar har sinat lite i alla fall när Sören Rieks presenterades imorgon. Vet inte vad jag tycker om värvningen om jag ska vara ärlig, får väl ge honom några matcher innan man yttrar sig, men magkänslan säger att det kan vara en bra värvningen. Däremot så undrar när vi ska få in en anfallare till?