9 Aug, 2014

Öppet brev till Mats G och Martin K

Hej,

Jag (och några därtill) är förbannad. Inte på senaste tidens prestation på plan, det är en annan femma för ett annat forum.

Det jag (vi) är förbannade på är att vår sportchef är i media och skvallrar högt och lågt om eventuella nyförvärv och ena stunden ”återstår det några detaljer” för att i andra stunden ”han tacka nej”.

Jag tyckte att det var irriterande när Håkan Mild alltid gav standard svaret ”vi kollar alltid efter bra spelare” så fort någon journalist frågade honom om eventuella nyförvärv. Men har den senaste tiden insett att han om någon var professionell ända ut i fingerspetsarna när man var och varannan sekund hör vår sportchef öppet tala om vilka spelare vi kollar på och hur långt förhandlingarna har kommit.

Hur svårt ska det vara att hålla locket på och gå ut med det när alla papper är signerade och det är officiellt? Den här cirkusen att vädra allt i media skadar klubben mer än något annat!

Det räcker med den pinsamma cirkusen vi fick uppleva i och med att sportchefsrollen blev tillsatt. Att ena stunden presenteras som ny sportchef för att i andra stunden hamna i en jävla sörja med J Södra för att han presenterades innan allt var klart.

En professionell klubb som IFK Göteborg måste ju vara professionell på samtliga plan och att gå ut och vädra allt i media är INTE professionellt!

Snälla, skärpning! Presentera spelare när de har skrivit på för klubben och inte när det återstår några detaljer. Det är för övrigt om inte annat riktigt dålig förhandlingsteknik!

Det räcker med att laget inte presterar på plan, det minsta man kan hoppas på (önska?) är att klubbledningen presterar på ett proffsigt sätt, eller är det för mycket att begära? Det är som att hälla bensin på eld och hoppas att den ska slockna! Många (däribland jag själv) är fullständigt vansinniga på sociala medier över den senaste tidens resultat, och att skvallra om spelare på väg in/situationen på spelare ut (läs: Sam) gör inte saker och ting bättre.

Just nu drivs IFK Göteborg som en riktig amatörklubb, allt från marknadsavdelningen som inte lyckas fylla Gamla Ullevi till en viktig kvalmatch i Europa till en sportchef som babblar på om allt!

Som supporter önskar man alltid lite insyn i klubben och den dagliga verksamheten, men vissa saker kanske man ska hålla på!

Du kanske också gillar...