11 Aug, 2014

Sommarfönstret 2014

Diego Calvo (mf – IN)
En VM-spelare från Costa Rica, hur ställer man sig till det? Tvivlar inte en sekund på att han är väldigt teknisk, frågan är bara vart på plan han ska spela? Bra att skriva ett låneavtal för hösten med honom, så får man väl se hur det blir i vinter. Om Sam försvinner kanske han kan gå in där eller om Rieks tar vänstern och han högern. Samtidigt aldrig fel att ha en bred trupp med kompetens, vilket vi inte riktigt har haft hittills.

Kenneth Zohore (anf – IN)
Spontant en mycket viktig värvning, bara att se till hans storlek så tror jag att han kan skapa mycket oreda i luftrummet och i offensiv box, något som vi har saknat totalt, då både Vibe och Söder är ganska korta. Söder har väl bara vunnit tre luftdueller på hela året, eller?

Sören Rieks (mf – IN)
Klok värvning, i synnerhet då Smedberg inte har levererat på den nivå det förväntades, och att Sobra nu lånas ut. Nu kanske Stahre äntligen kan spela Smedberg eller Emil (dock inte så förtjust i Emil) som högerback och en gång för alla bänka Adam och köra Sören på högermittfältet.

Mattias Hugosson (mv – IN)
Inte mycket att säga om, en backup ifall Sandberg eller Alvbåge skadar sig, och chansen att få se honom i en startelva är väl minimal. Är en kompetent målvakt, och vill minnas från Gefle tiden att han sällan stod för några svagare ingripande (i alla fall inte värre än de tavlor som Alvbåge och Sandberg har bjudit på genom åren). Dessutom kommer han som jag har förstått det inte träna så mycket med laget, utan lite då och då.

Daniel Sobralese (mf – UT)
Sobra har varit väldigt bra i de två senaste matcherna, framför allt senast mot Malmö, men det är i min mening lite för lite, lite för sent, så en utlåning är helt riktigt. Sobra är som så många andra sydamerikaner en humörspelare, när han är på hugget är han stundtals fenomenal i sin bollbehandling och löpningar, vilket vi tyvärr har sett alldeles för lite utav, och när han är dålig, jag då är han rent utsagt värdelös!

Det var länge sen IFK värvade så friskt under sommaren, faktum är att jag inte kan minnas när vi senast hade så många spelare som anslöt under sommarfönstret. Att övergångarna har tagit tid är ju jävligt synd med tanke på att vår formsvacka kom precis när vi hade som flest viktiga matcher. Alltid svårt att säga hur det hade varit om samtliga hade varit klara den i början av juli istället för nu när Europa-drömmen är död och vi är avhängda från allt som har med SM-guldet 2014 att göra. Kanske hade vi haft häng på Malmö, kanske hade vi piskat upp Rio Ave. Men faktum kvarstår att det är 12 matcher kvar av årets Allsvenska, och seger i samtliga ger oss ytterligare 36 poäng, vilket ger oss 63 poäng. Hur långt hade 63 poäng räckt undrar ni säkert?

Lika många poäng som Malmö som tog guld

SM-guld (4 poäng före Elfsborg som vann)

Lika många poäng som Helsingborg som tog guld

Tredje plats (4 poäng efter Malmö som tog guld)

SM-guld (2 poäng före AIK som tog guld)

Delad andra plats (1 poäng efter Kalmar som tog guld)

Hoppet är som sagt det sista som överger människan!

Du kanske också gillar...