En polare skrev till mig att Mats Gren och IFK Göteborg kommer att köper att köpa ut Stahre till efter säsongen/nyår, och hänvisade till säkra källor på Twitter.

Vad säger man om det? Oerhört glädjande att han är på väg bort är min spontana och enda känsla. Stahre har haft tre år på sig och bortsett från ett cupguld så har han inte mycket att komma med. Att första säsongen gick dåligt kan man ju köpa, många nya spelare in, nytt spelsystem och det tar tid att bygga. 2013 började han med att plocka cupen och sen var vi med rätt länge i toppstriden och slutade på en tredje plats, vilket får anses som godkänt, i alla fall med blåvita mått mätt.

Så inför 2014, var förhoppningen att vi skulle ta nästa steg och verkligen utmana om guldet ändå in i november, men icke! Vi har kryssat oss genom Allsvenskan, genom fega laguttagningar, där man är nöjd med kryss borta mot BP och Åtvidaberg, det säger precis allt om vart Stahre har satt ribban. Så självklart hoppas jag att det finns substans i ryktena och att så blir fallet, så kan 2015 äntligen bli ett lyckat år eller?

Nja, riktigt så enkelt är det ju självklart inte heller, inte för att jag vill ha kvar Stahre och hans “bärande väggar” som har fallerat totalt. Det blir ju inte framgång per automatik bara för att Stahre försvinner, det krävs lite mer än så, och frågan man ställer sig är självklart: Vem skall ta över?

Det slängs ju ut en massa namn, Lennartsson och Haglund är två namn som alltid dyker upp, men jag säger nog blankt nej. Haglund har jag aldrig gillat, han har alltid givit ett så sjukt arrogant intryck och Lennartsson har jag svårt för, kanske är det skadan på Söder som spökar, jag kan inte vara helt hundra.

Jag skulle vilja se Henke, jag tror att Henke med sin erfarenhet från absolut högsta nivå kan bidra med mycket nytt tänk uppe på Kamratgården. Men även om Henke har en stabil karriär som spelare är han för färsk för att ta över Blåvitt på egen hand och behöver kompletteras med låt säga Hasse Backe. Å andra sidan, vill minnas att en viss Roger Gustavsson var ett rätt oprövat kort när han fick tjänsten, och alla vet vi, och minns med glädje hur det gick! Ett namn som jag skulle vilja slänga ut är förre förbundskapten Lagerbäck, han gjorde succé med landslaget, han gör succé i Island så varför inte?

Summa summarum är i alla fall att det kan knappast bli sämre än vad det har varit i många säsonger nu! Kanske dags att byta sjunde plasterna mot regelbundna topp 3 placeringar.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på google
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email