Efter att ha varit ganska tyst och på bloggen i två veckors tid, är det äntligen dags att drar igång igen, och det med årets viktigaste bortamatch i Borås. Sedan säsongen 2004 har jag varit på samtliga möten i Borås, det blir alltså för elfte året i rad åker jag till Borås med förhoppningen om tre poäng. Faktum är att vi har ett riktigt uselt facit mot i Borås.

VOFMFMB+/-P
136715-86

Men i år måste vi vinna om vi ska ha en chans på tredjeplatsen, som Elfsborg besitter just nu med fyra poängsförsprång. Förlust och det blir svårt att ta in 7 poäng utan då måste vi satsa på att vinna Svenska Cupen för att få en Europaplats. Så första gången på väldigt länge betyder den här matchen oerhört mycket. Dessutom bör man ändå tillägga att vid en seger så har 40 poäng och då skiljer det endast 9 poäng upp till Malmö. Nu kanske den realistiska chansen att ta hem guldet är borta, men konstigare saker har ju skett i fotbollen och man ska komma ihåg att Allsvenskan är en av Europas jämnaste ligor och att de senaste tio åren har mästarna korats i sista eller näst sista omgången – så inget är omöjligt.

Blåvit StolthetNu kanske vi inte ska gå och tro på guld utan fokusera på att vinna dagens match. Läste på hemsidan att Zohore är skadad, men är det verkligen ett avbräck? Jag menar killen får ju ändå bara spela 3 minuter för Stahre! På tala om Stahre, idag vill jag se ett modigt IFK gå ut på plan och med hjälp av det stora (förhoppningsvis enorma) bortastödet verkligen lyfta och inte vara ängsliga. Vi har tre raka segrar i ryggen, och det är dags att visa vad vi går för!

Vill avslutningsvis påminna alla om att skriva ut bilden till vänster. Sätt upp den på era arbetsplatser, sätt upp den på era kollegors arbetsrum, twittra ut länken, dela på facebook och sprid! Visa att vi som håller på IFK Göteborg står upp för vårt lag inte bara i medgång utan är stolta över våra färger även i motgång.

Länken: Blåvit Stolthet (Välj A4 eller A3 och anpassad till sida när ni skriver ut)