9382 personer såg matchen, vi kan lugnt säga att folkfesten uteblev och #fullfredag kampanjen misslyckades rätt ordentligt, men vad gör det när vi som var på plats fick se en sprudlande målfest. Låt oss vara helt ärliga det finns en anledning till att Gefle ligger där dom ligger, och det bjöds absolut inte på någon sexig tillställning, snarare tvärtom.

IFK Göteborg dominerade matcher från start till mål, vi var överlägsna i alla moment ute på plan, så man ska nog tänka på motståndet när man tittar på segersiffan, det var absolut ingen värdemätare. Däremot var det tre nya friska poäng, och vi ökar på vår förlustfria svit till fyra (tre segrar och en oavgjord), vilket innebär att Blåvitt har tagit hem 10 av 12 poäng och är Allsvenskans formstarkaste lag (tror inget lag har fyra raka segrar).

Så en match mot Gefle som vi dominerar, så förväntade jag mig i alla fall att Stahre skulle våga experimentera lite med laguppställningen. Vi gör 4-0 i den 54:e minuten, så det är mer än 35 minuter kvar som Stahre kan experimentera med laget och framför allt testa nya spelare. Men vad gör feg-Stahre? Han plockar ut Jakob (istället för Engvall som han brukar), och sätter in Gurra (visst var det oväntat?). Nu kan jag i och för sig köpa att han plockar ut Jakob för han var inte bra, men varför inte testa sätta in Joel i den centrala rollen? Våga vara offensiv, istället för att sätta in defensiva Gurra. Nästa byte var också ganska givet, in med Joel och ut med Sören (i vanliga fall tar han ut Smedberg), och först i 81:e minuten tar han ut Smedberg och sätter in Calvo.

Nu läste jag på Twitter att Calvo inte hade varit bra i U-21 matchen uppe i Stockholm, och det kanske var därför han inte fick chansen från start. Men å andra sidan Smedberg är rent ut sagt bedrövlig! Sveriges känsligaste högerfot? När ska vi få se den tänker han? Nu är han dessutom landslagsman i Bolivia, måste vara spelarbrist. Calvo visade direkt prov på sin fina teknik och utmanade och gick på mål. Han borde definitivt få chansen från start nu när Stahre ändå spelar honom som högermitt, men det lär man väl inte så se, för Stahre är ju inte direkt känd för att våga testa nya saker.