IFK Göteborg har haft ett fantastiskt fint spel under hela hösten och min fråga är varför? Är det pga Gustav Engvalls och Lasse Vibes fina spel på toppen eller är det något helt annat? Jag tror det varit en kombination av allting. Blåvitt har under hösten kunnat spela helt utan press efter en usel vårsäsong och har gjort det riktigt bra, men idag när killarna för första gången fick spela under press så gick det precis så dåligt som under den djupaste svackan i våras. Det var ett lag helt utan energi och ett försvarsspel som mer liknande en hönsgård än ett lag som ligger tvåa i allsvenskan.
 .
Det var ett ängsligt IFK Göteborg som mötte bottenplacerade IFK Norrköping denna soliga söndag. Ett IFK Göteborg som spelade som ett pojklag men som agerade som ett gäng som spenderat lördagskvällen på en bar och nu var en aning bakfulla. Peking däremot hade kniven mot strupen och var tvungna att spela bra fotboll för att gå därifrån med tre poäng och det gjorde dem. Ingen superfin fotboll alla gånger men med motståndet denna eftermiddag så ser vilket lag, oavsett klass, bra ut.
 .
Det var idag som det skulle avgöras. Hade topplagen under MFF det som krävdes för att rubba guld-drömmarna? vi fick svaret svart på vitt denna kväll genom att Elfsborg förlorade mot Örebro med 5-1, AIK mot MFF med 3-2 och Blåvitt mot Peking med 3-0. Tyvärr var det aldrig något snack om saken. Det är bara att gratulera MFF denna dag. De gjorde vad som krävdes från första start och vinner, enligt mig, välförtjänt.

Det finns många funderingar som surrar i mitt huvud just nu. Varför väntade Stahre med att göra sitt första byte till den 67 minuten då det redan stod 3-0 till Peking? Med det spelet som Blåvitt visade upp i första halvlek så kan han ju inte varit nöjd så varför gjorde han inte en förändring redan i paus? Nog att tålamod kan vara bra men ibland är det just en väckning som krävs för att få igång benen. Det var knappt en kvalificerad målchans under hela matchen och då var ändå både Engvall och Vibe på plan nästintill hela matchen.
 .
Ingenting stämde denna dag och den fina trenden av icke förlorade matcher bröts brutalt idag. IFK Göteborg har en hög högstanivå och kan spela riktigt fin fotboll, men killarna har även en så djup lägstanivå som inte är av denna värld. Idag var vi djupt ner och grävde och nu gäller det att klättra upp därifrån. Det är ett rivalmöte mot Häcken runt hörnet och då vill jag se annan fotboll än den jag fick se idag.
 .
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på google
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email