13444 personer har i nuläget köpt sin biljett till söndagens derby och toppmötet mellan IFK Göteborg – Häcken. Såhär i slutskedet av säsongen är alla matcher och poäng viktiga då en vinst eller en förlust kan vara oerhört avgörande. Vinner blåvitt på söndag går laget upp på 50 poäng men vinner Elfsborg sin match mot serievinnarna Malmö så ligger dem hack i häl med bara poängen efter. Häcken har även de ett bra läge till att hamna topp fyra i tabellen då laget i nuläget ligger på en femteplats på 43 poäng, bara tre poäng ifrån Elfsborgs tredjeplats.
 .
Vi ska även komma ihåg att det inte bara är två bra lag som ställs emot varandra utan det är just IFK Göteborg och BK Häcken som möts. Det är två lag med mycket rivalitet mellan varandra eftersom man alltid kommer tillbaka till frågan om vilket lag som är bäst i fotbollsstaden Göteborg. Förra året vann IFK den kampen med en tredjeplats mot Häckens 10-plats och getingarna från Hisingen får ligga i om dem ska lyckas slå Blåvitt i år eller om Blåvitt blir bäst i stan även efter denna säsongen.

För IFK Göteborgs del är sista matcherna mot Häcken, Helsingborg och Halmstad oerhört viktiga. Blåvitt ligger just nu på en fin andraplats och på söndag vill jag se annat spel än det jag fick se mot IFK Norrköping för några veckor sedan. Det ska krigas för tre poäng enda in i mål för det är poäng som krävs för att fortfarande vara topp tre i tabellen. IFK Göteborg är ett lag som ska vara ute i Europa och det är nödvändigt för ett lag som Blåvitt att veta att man alltid har möjligheten att komma ut och spela exempelvis Europaleuge. Har man den tryggheten i laget och föreningen så kommer man också kunna knyta till sig bättre spelare från andra ligor och lag, men även för att kunna lyckas behålla spelare så som Jakob Johansson, Lasse Vibe och May Mahlangu.
Det är ett rivalmöte mellan IFK Göteborg – Häcken alldeles runt hörnet och då ska vi kriga för tre viktiga poäng och för att behålla den fina andraplatsen.
 .
/Caroline
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på google
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email