Att vinna mot Helsingborg med 3-0 på bortaplan är bra, riktigt bra. Dessa fina sifforna ska vi tacka May Mahlangu, Lasse Vibe och Sören Rieks för. Tre spelare som alla fick näta ikväll, två av tre spelare som, eventuellt, är påväg bort från klubben. Det var en krigarinsats av IFK Göteborg idag och alla spelare gjorde sitt jobb till 100% och det är precis det som gäller för att man ska vinna bortamatcher mot Helsingborg. Varför laget inte gjort det tidigare har jag tyvärr inget svar på, och tydligen inte Stahre heller, men idag var det ett fokuserat och taggat Blåvitt som visste vad som behövdes göras för att gå ifrån Olympia med tre poäng.
 .
I dagens match kunde man inte anmärka många fel om man kollade på IFK Göteborgs spel. Det var en, rent ut sagt, dödande första halvtimme från Blåvitts sida med nästintill spel på ett mål där debutanden Andreas Linde fick göra några svettiga räddningar i HIF-målet. IFK kom ut på planen med en aggresivitet jag saknat i tidigare matcher och en vilja om att gå framåt. Självklart sporrade Europaplatsen IFK Göteborg extra mycket idag och det såg man på killarna, inte minst när man jämnförde inställningen lagen emellan där HIF saknade något att kämpa för.
 .
Så, vad hade vi för lag att jobba med idag? ett fantastiskt bra lag. Med kombon Vibe/Engvall på topp, Rieks, Mahlangu, JJ, Salomonsson på mittfält, Augustionsson, Waeler, Bjärsmyr, Adam Johansson i försvaret och inte minst Alven i målet. Det har varit en glädje att följa detta laget i år, inte minst nu under hösten, och det är uppriktigt tråkigt att redan nu ha vetskapen att det inte kommer vara samma lag nästa år. Självklart är det roligt med nya spelare, men frågan är vilka spelare vi får behålla..?
 .
Dagens match var en seger, inte bara en seger mot Helsingborg, utan en seger för klubben. Efter den bedrövliga vårsäsongen var det nog inte många som trodde på en säkrad Europaplats så här i slutet av oktober, inte trodde jag det i alla fall. Det var en seger för Mikael Stahre som fått så oerhört mycket skit mot sig under året från så många olika håll men ändå lyckats resa sig och ta laget till en fin andraplats och Europaspel. Det är något att vara stolt över.
 .
På lördag spelas Blåvitts sista match och den spelas på hemmaplan på Gamla Ullevi mot Halmstad och då är det fulla läktare som gäller. Ta med dig en vän (eller 5) så ser vi till att göra en riktigt fotbollsfest av det.
 .
/Caroline
 .
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på google
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email