Efter nästan tre veckor är det återigen dags för hemmamatch på Gamla Ullevi, i form av ett derby. En match som för inte alls många år sedan bara var en av många under en säsong, men nu i takt med att ÖIS och GAIS har trillat ur högsta liga och Häcken har spelat bra och placerat sig bra i säsong efter säsong, allt mer börjar få derbykaraktär, faktum är att det är vår enda riktiga derby, då låtsas derbyt mot Elfsborg mer eller mindre är en marknadsföringsploj för att locka “evenemangsupportrarna”.

Nåväl, det är en viktigt match för avslutningen av Allsvenskan, just Elfsborg vann mot redan klara mästarna Malmö och återhämtade sig får 5-1 kollapsen på hemmaplan senast, och ligger nu på vår andraplats i tabellen, med två poängsförsprång och en match till godo. Seger idag och vi tar tillbaka andra platsen, samtidigt som vi mer eller mindre sågar av Häckens chanser till en topp tre placering i år. Förlust ikväll, samtidigt som AIK vinner så trillar vi ner till en fjärdeplats – vilket självklart inte är acceptabelt.

För att ens kunna tänka på seger i eftermiddag gäller det att vi gör allt annorlunda jämfört mot förnedringen i Norrköping för två veckor sedan, där ingenting stämde! I våra bästa stunder har vi i år visat en fantastisk fotboll, både offensivt och defensivt, men vår lägsta nivå är under all kritik. Idag vill jag se elva taggade spelare som går ut och tar tag i taktpinnen direkt från start och visar att det bara finns ett lag i Götet!

I skrivande stund är det 14 094 biljetter sålda, frågan är hur många som kommer att dyka upp, då vi knappast har vädergudarna med oss och prognosen talar om regn, regn och mera regn. Förhoppningsvis blir det bra tryck på arenan i årets näst sista hemmamatch, vilket också förhoppningsvis blir näst sista gången Stahre leder ut laget på Gamla Ullevi.