På måndagskväll är det åter dags för spel och IFK Göteborg åker söderut och möter niondeplacerade Helsingborg. Det är två lag som, genom alla tider, haft oerhört höga krav på sig utifrån både från supportrar och media. För Helsingborgs del har det varit ett år som gått upp och ner och var för en stund riktigt illa ute i bottenträsket men har lyckats kämpa sig upp till ingenmansland i tabellen. En liknande säsong har även Göteborgslaget haft, men med en stadig förening och hårt kämpande har dem lyckats ta sig upp till toppen igen och slåss om att få ta tillbaka andraplatsen bakom AIK och redan klara segrarna Malmö FF.
.
Oavsett tabellplaceringar lagen emellan är det alltid tufft att möta Helsingborgs IF då det alltid funnits en prestige mellan lagen. Förra gången lagen möttes vann Blåvitt stort (6-2) och jag tror, eller det vore konstigt om det inte fanns, en stor revanschlust i laget inför morgondagens möte. Helsingborg har spelat bra det senaste och känslan är att dem har en stigande formkurva nu i slutet om man bortser förlusten mot Falkenberg i förra omgången och med en Accam i storform på topp kan Helsingborg bli svårslagna imorgon. Samtidigt som HIF-målvakten Pär Hansson ligger hemma i halsfluss och 21-årige Andreas Linde gör debut mellan stolparna.
.
För IFK Göteborgs del gäller det att jobba hårt i alla dueller och vara effektiva i sitt anfallsspel för att ta tillbaka andraplatsen som AIK i nuläget har. Det är jämnt i toppen och matcherna som är kvar nu är oerhört viktiga för framtiden. Förlorar IFK imorgon och Elfsborg vinner ikväll så är Blåvitt plötsligt nere på en fjärdeplats och då är förmodligen Europadrömmen spräckt och det blir ännu en medioker säsong.
Om Blåvitt förlorar imorgon är det nog tack och adjö för Mikael Stahre, det kan hända att det är tack och adjö oavsett resultat, men jag tycker nog ändå att många supportrar varit lite väl tuffa mot honom. Vinner IFK imorgon så ligger man på en andraplats och vi måste komma ihåg att det inte är en dålig placering. Det ger inget SM-guld, men det ger Europaspel.
.
Att morgondagens match är viktig är i underkant. Morgondagens match avgör allt.
.
/Caroline
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på google
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email