Vi har i de två senaste matcherna vunnit mot Allsvenskans två formstarkaste lag, Örebro 4-3 och Djurgården 2-1. Idag mötte vi IFK Norrköping som låg nästsist i tabellen och det verkar som att spelarena trodde att det bara var att gå ut och ställa ut skorna för att 90 minuter senare åka hem med tre poäng.

Norrköping var hetast direkt från start och skapade omgående chanser. Blåvitt som för dagen började med Jakob/Gurra, då May har varit sjuk hela veckan hade inte mycket att säga till, utan jobbade enbart med att tjonga iväg bollarna, vårt kantspel var bedrövligt! Högerkanten Smedberg/Emil måste vara Allsvenskans mest överskattade högerkant. Att Smedberg har lyckats lura varenda tv-kommentator och journalist att han har en bra högerfot är en fantastiskt bedrift, för faktum är att hans inlägg är bedrövliga. Han kan aldrig slå ett flackt inlägg med kraft, utan kör sina jävla ballonginlägg som går högt, högt för att sedan dyka till motståndarna!

Blåvitt var uppenbarligen kvar i omklädningsrummet när domaren blåste igång matchen, för jag han knappt sätta mig förrän Norrköping hade klämt in 1-0 efter tre minuter, på en frispark där Alvbåge ställer muren fel och själv ställer han sig helt galet. Att vårt försvar stod och sov blev så uppenbart när Norrköping på en tillsynes helt ofarlig frispark lyckas vara först på returen och skjuta in 2-0 medan våra spelare står och tittar boll istället för att agera!

2-0 i halvlek och matchen kändes faktiskt avgjord, för vi skapade ingenting, och när sedan andra halvlek börjar och Stahre inte gör några byten, ja då vet man åt vilket håll det kommer sluta. Tacka vet jag på Arnes tid, för då hade han gjort tre byten direkt i halvlek! Men icke Stahre, han väntar tills Norrköping har gjort 3-0 för att sedan plocka ut Smedberg och Sören, för att sätta in Joel och May. Jag har sagt det länge, Smedberg är ingen startspelare, men uppenbarligen tror folk att bara för att han är bra på träning så ska han få chansen, nu är han dessutom landslagsman (vilket jävla skämt!).

Ändringarna ger minimaleffekt, för lite för sent, och när han tar ut Vibe och sätter in Calvo så är matchen redan död för länge sen. Om man ligger under med 3-0, då tar man väl för fan inte ut Allsvenskans skyttekung, eller? Man tar ut en defensiv Gurra, sätter in Calvo som tredje anfallare och kör 4-3-3 och vågar satsat allt framåt.

IFK Göteborg hade inför kvällen tagit 21 av 30 poäng (70%), gjort 20 mål och släppt in 10 (+10), men det var absolut inte de IFK Göteborg som gick ut på planen i Norrköping idag. Nu är det två veckors uppehåll tills derbyt mot Häcken. Enda positiva är att Elfsborg åkte på en förnedrande 5-1 förlust mot Örebro, så vi behåller andraplatsen ett par timmar till.

Om Malmö FF, vinner mot AIK ikväll, så säkrar de guldet och blir första lag sedan Djurgården att försvara sitt guld. Vinner AIK så går de om oss med en poäng och vi ligger på en tredjeplats. Egentligen är det skitsamma, jag hoppas att Malmö vinner ikväll, så man slipper “tänkt-om”-tankarna. Så kan vi fokusera på att behålla andraplatsen, så kan vi ändå avrunda säsongen med ett fall framåt jämfört mot förra året.