Årets sista allsvenska match stundar och drygt 12000 har redan säkrat biljett. IFK Göteborg är sedan tidigare klara för Europaleaguekval men har fortfarande en andraplats att spela för då det ger ett bättre utgångsläge i kommande kval än vad en tredjeplats gör. Halmstad har säkrat sin plats för allsvenskt spel även nästa år (grattis!) och kan gå på en skön semester efter morgondagens match, till skillnad från förra året då laget vann sin kvalserie mot Sundsvall.
 .
Chansen är stor att många av våra stöttepelare gör sin sista match i den blåvita dressen imorgon för den här gången då eventuellt utlandspel hägrar för 2015. Spekulationerna är som ni vet redan i full gång men än är inget klart. Vi har med andra ord en spännande sillyseason som väntar runt hörnet där Mats Gren enligt mig möter sin enskilt tuffaste uppgift sedan han tog över som sportchef för IFK Göteborg. Här gäller det för Mats att visa att IFK Göteborg ska vara ett slagkraftigt lag både i allsvenskan men också ute i Europa redan under kommande säsong. Med Malmös facit för årets säsong har vi alla på nära håll fått se att det är fullt möjligt att lyckas på båda fronterna. Det får hellre kosta lite extra för att behålla viktiga nyckelspelare eller för att värva en eventuell ersättare än att vara ”dumsnål”. Ett tydligt exempel på detta skulle vara att ge Lasse Vibe ett nytt lukrativt kontrakt som får honom att stanna. Detta i sin tur skulle sända riktigt bra signaler utåt till övriga fotbollssverige och intresserade spelare ute i världen att IFK Göteborg är ett lag att räkna med och en förening som verkligen vill satsa. Är även en viktigt signal till Stahre för att visa att han kommer få det material som behövs för att nå framgång. Detta är ett ämne som jag kommer skriva mer om efter avslutad säsong för det är en mycket spännande vinter som väntar.
.
Måste även få skriva några ord om vår gigant i försvarsspelet, Kjetil Waeler aka Bestefar. Han har sedan en tid tillbaka haft vetskapen om att han inte kommer få förlängt kontrakt men kommer ändå till match och ger 100% i varje situation. Kjetil Waeler är en spelare jag gärna fortsatt se i den Blåvita tröjan då det är en sådan spelare vi behöver. Han sprider positiv energi omkring sig, både på plan men även utanför, och ger som sagt alltid allt oavsett match och situation.
Jakob Johansson och May Mahlangu är också två personer som betyder otroligt mycket för laget men som tyvärr sänt signaler om att det inte blir den blåvita dressen under nästa säsong. Skulle Mats lyckas förlänga med någon/båda av dessa sänder det enligt mig lika tydliga signaler utåt som om han lyckas förlänga med Vibe. Så stor del har dessa enligt mig i IFK:s ”räddande” av årets säsong. Sedan vet vi inte vad Hysén har för framtidsplaner eller rättare sagt vad IFK:s tankar är om en eventuell återkomst för Hysén?
Vi vet sedan många år Allsvenskans del i näringskedjan men jag kan inte låta bli att tycka att det hade varit väldigt spännande att få följa detta laget intakt med eventuella ”stjärnvärvningar” som spetsar truppen ytterligare.
.
Däremot tror jag att med tanke på den situation som råder i dagens trupp kommer matchen mot Halmstad att bli en riktigt rolig tillställning, både på läktarplats och på plan.
.
Vi ses riktigt laddade i klacken för att bära IFK fram till seger och en riktigt jubelföreställning.
 .
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på google
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email