Efter praktfiaskot förra veckan mot Trollhättan så är det strax dags för årets andra tävlingsmatch. En match som IFK bör vinna tio av tio gånger, med eller utan hemlighetsfulla ”Mr X”. Det IFK visade upp förra helgen var ingen annat än pinsamt! Att tappa en 0-2 ledning med 20 minuter av matchen mot ett division två lag är skrämmande, att skylla på planen är oacceptabelt!

Det var väldigt mycket som inte stämde förra helgen! Mittbacksparet Hjalmar/Bjärsmyr ägnade sig åt långbollar, vilket förvisso är förståeligt med tanke på att det inte gick att rulla boll, så det kan jag väl köpa. Det som jag absolut inte kan köpa är hur ofta Hjalmar var sen in i situationer när de skulle upp och pressa, och lät Trollhättan hålla i bollen, i synnerhet sista halvtimmen av matchen.

Jag skrev ett kritiserat inlägg om nya vänsterbacken Aleesami när han blev klar i somras. Men så av det jag såg i lördags och det jag har läst från träningsmatcherna så verkar det som att jag inte var helt ute och cyklade! Han höll inte måttet mot ett division två lag, och det är en skrämmande tanke att se honom mot lag som Malmö och Elfsborg. Magkänslan är att vi har en ny Logi på den positionen. Men som alltid så hoppas jag att jag har innerligt fel och han blir en ledarfigur på sin vänsterkant, men jag är väldigt skeptiskt.

En annan som verkligen har nått botten är Smedberg, det måste tyvärr vara en av Allsvenskans mest överskattade spelare! Han var bedrövlig förra helgen, och hans passiva agerande resulterade även i 1-2 målet. Han förstår inte varför han ens fick starta, varför inte ge en ungtupp chansen att bevisa sig?

IFK startar idag på följande sätt:
Alvbåge | Emil – Hjalmar – Bjärs – Pearce | Ankersen – Smedberg – Pettersson – Bohm | Vibe – Boman

Känns lovande att Aleesami har blivit bänkad, däremot förstår jag inte varför Rieks får starta på bänken, han var ju en av de bättre förra helgen. Nu hoppas jag verkligen inte att vi underskattar Myresjö/Vetlanda, och ser till att stänga matchen ordentligt och inte fundera på hemresan med 20 minuter kvar.