Om cirka 90 minuter drar Cupsemin mellan IFK och Häcken igång på Gamla. Ett IFK som imponerade stort i kvarten mot ett förvisso blekt Helsingborg men jag hade i alla fall en väldigt positiv känsla med mig efter matchen. Vårt aggressiva och snabba anfallsspel imponerade, vi var rörliga över hela plan och vi slapp se långboll efter långboll, utan bollen spelades längst marken.

Gustav Engvall öppnade målskyttet senast efter 40 sekunder och var riktigt bra i sin första tävlingsmatch för året, och det lovar gott inför den Allsvenska premiären om drygt två veckor. Lägg därtill att Sebastian Eriksson bara kan bli bättre, så kommer vi vara väldigt vassa framåt.

Idag kanske vi till och med får se våra två sista nyförvärv Thomas Rogne, som började sin karriär i IFK Göteborg med att snacka skit om Malmö i SVT:s intervju, aldrig fel att göra de. Ska bli spännande att se vad han går för, och hur samspelet med Bjärs kommer vara.

Dessutom är Thomas Mikkelsen, med i truppen, jag tror inte och hoppas inte han är tänkt som en startspelare, utan mer en supersub, som Stiller eller Wallerstedt. För visst borde Engvall/Vibe vara våra tilltänkta startspelare?

Förhoppningsvis blir det en sevärd match där vi drar det längsta strået och fixar klubbens 12:e final i Svenska Cupen.

Själv kommer jag inte kunna vara på plats idag, utan kommer istället att vara klistrad vid TV:n.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på google
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Åsikterna på bloggen är mina privata tankar om IFK Göteborg. Bloggen är inte på något sätt förknippad med IFK Göteborg. Jag reserverar mig för eventuella felaktigheter som kan ha smugit sig in i texterna eller statistiken som presenteras på bloggen.
Kontakt @tankaromifk

ifkgbg