2-0 mot Helsingborg i kvartfinalen av Svenska Cupen var verkligen i underkant, målmässigt. IFK var närmare både 3-0 och 4-0 än vad Helsingborg var en reducering. Vår skyttekung, Lasse Vibe, hade flera vassa möjligheter till att göra mål, tänker främst på när han kom ensam med målvakten och tänkte kanske några gånger för mycket och målchansen rann ur sanden.

Första halvlek var det stundtals spel mot ett mål, då Helsingborg uppträdde allt annat än ett allsvenskt lag (nu blev det i och för sig 3-0 sist vi mötte dom i Allsvenskan). Samspelet mellan backlinje och målvakt var allt annat än stabilt och vid första tillfället var Vibe på tårna och tog vara på den dåliga hemåtpassen och spelade fram Gustav Engvall till 1-0 efter bara 40 sek spel.

Efter 1-0 i ett sånt tidigt skede, trodde jag att IFK skulle bli bekväma och backa hem, men istället fortsatte vi vår fina offensiva fotboll med många kombinationer och vår danska-trion, Ankersen-Rieks-Vibe var konstant framme och skapade chanser, lägg där till ett hårt jobbande Engvall och Sebbes fina passningar (han slog inte bort många passningar).

I andra halvlek började Helsingborg att flytta upp positionerna lite för att skapa målchanser, men var alldeles för uddlösa i sista tredjedelen och någon större farlighet vill jag inte minnas. Sömntutan och ex-blåvitaren Bojanic kom in efter 60 min spel, men bidrog väl inte med jättemycket, troligen hade han spelat FIFA hela natten och var inte helt vaken.

Mot slutet av matchen när Helsingborg försökte trycka för en kvittering öppnades det möjligheter för att kontra och våra snabba kanter tog tillfället i akt och skapade ett par lägen innan Ankersen kunde rinna igenom och dunka in slutresultatet 2-0 i målvaktens första kryss.

Nu väntar ett derby mot Häcken i semifinalen på lördag, förhoppningsvis får vi riktigt bra match på Ullevis fina matta och avancerar till final senare i vår. Vi har förvisso vår Europaplats redan, men en titel är en titel, och vi minns hur bra säsongsstarten blev härom åren när vi tog hem cupen. Dessutom spelas finalen inte på FriendsArena i år, utan det bestäms senare men det ska vara neutral plan.