Om dryg halvtimme är det dags för Gefle att ta emot Blåvitt på konstgräs, som vanligt så handlar det i första hand att slåss om tre poäng. Men det handlar också om att försvara serieledningen som många har jublat så högt över sedan seger mot Helsingborg i måndags. Jag har precis som alla andra varit väldigt nöjd med att titta på den Allsvenskatabellen de senaste dagarna, men jag vill att vi ska fortsätta vara det och inte bara en enda omgång!

Ikväll vill jag se att det fina kombinationsspelet med fart och rörelse i måndag inte bara var en tillfällighet, utan att vi kan prestera den fotbollen även i fortsättningen. Nu spelas kvällens match på konstgräs, vilket verkar vara en standard ursäkt att köra för Allsvenskatränare, när ens lag tappar poäng eller förlorar! Jag personligen är så jävla trött på den ursäkten! Fotboll är fotboll, sen om underlaget förändras så gäller det väl att anpassa sig. Halva Allsvenskan spelar på konstgräs, lagen tränar på konstgräs under vinterhalvåret, så det kan inte vara någon nyhet eller för den delen ovanligt att spela på konstgräs. När jag växte upp och lirade boll så spelade vi på grus större delen av säsongen och inte blev vi bättre eller sämre när vi fick spela på gräs. Visst bollen studsar lite annorlunda men när man hör några av bortförklaringarna både spelare och tränar kör med blir man ju mörkrädd!

Det är svårt att värdera insatsen mot Helsingborg i ett större perspektiv, för det var ingen riktig värdemätare, eller blev aldrig det då vi egentligen punkterade matchen efter en kvart. Helsingborg var förvisso obesegrade inför mötet med oss, men de hade mött ”jumbolagen” och inte imponerat särskilt, utan deras första värdemätare blev ju mot oss. Men som jag nämnde ovan, det fanns väldigt många fina tendenser, och sett över 90 minuter var det årets bästa insats från vår sida. Vi är dåliga sista kvarten i första och sista tio av andra när de gör sitt reduceringsmål, annars har vi full koll på läget, och Helsingborg tvingades ta skott från alla möjliga konstiga lägen.

Gefle kommer från en förlust och jag tänker mig att de är sugna på att visa att deras fina start (i alla fall med Gefle-mått) inte var en slump. Oremo verkar ju ha börjat göra mål, efter fem säsongen som talang, misslyckad toppvärvning i Djurgården och sedan tillbaka till Gefle. Han kommer bli ett farligt hot i djupled, samtidigt som jag tycker att Rogne/Bjärs har varit väldigt stabila bakåt i säsongsinledningen, så gäller det ändå att vara på tårna!

Tror inte Lennartsson gör några ändringar i startelvan, han har varit väldigt konsekvent med startelvorna och inte gjort några oväntade ändringar. Däremot så hoppas jag att han vilar Seb och spelar med Tom till en början, jag tror det är viktigt att Seb får vila sina knän en sån här match.

Genomsnittsbetyget på startelvan mot Helsingborg:
[display_rating_result post_id=”595″ rating_form_id=”6″]

Genomsnittsbetyget per spelare mot Helsingborg:
[mrp_rating_item_results post_id=”595″ rating_form_id=”6″]