Då var det äntligen dags för match igen efter förlusten mot Malmö i förra veckan. En match där vi skapade precis noll och ingenting och var stundtals utspelad, även om vi lyfte spelet ordentligt i andra halvlek, så var vi alldeles för uddlösa framåt.

Efter lite diskussioner med vänner så måste jag hålla med om att vårt största problem mot Malmö var att vi saknar en kreatör på mitten som kan sätta bollar på djupet för Vibe att jobba på. Gurra och Sebbe kämpar och krigar i mitten, men ingen av dom vågade slå bollarna på djupet så Vibe fick komma ner och hämta boll, och då är han inte bra. Det blev dock bättre i andra halvlek när Mikkelsen kom in och kunde låsa fast bollarna och vi kunde bygga anfall. Nu när Engvall är borta så hoppas jag verkligen att Mikkelsen får chansen från start. Han har gjort två bra inhopp, spelade fram Vibe till 0-2 målet borta mot Örebro, och var väldigt nära att nicka in en kvittering mot Malmö på tilläggstid.

Häcken, detta fantastiska lag har ju inte imponerat i säsongsupptakten och har bara två poäng efter tre omgångar och ligger på en trettondeplats. Vi mötte ju Häcken i cupen och då slutade det med en stabil 3-1 seger och jag förväntar mig en liknande matchbild i eftermiddag. Vi måste få lite mer fart på anfallsspelet och framför allt så måste vi börja våga sätta de avgörande passningarna på djupet så Vibe kan oroa i djupled och inte bara spela i sidled. Frågan är om Häcken vågar börja med en trebackslinje som de gjorde i cupen, eller om de lärde sig läxan?

Min startelva
Alvbåge
Emil | Bjärs | Rogne | Tom P
Ankersen | Gurra | Sebbe | Rieks
Vibe | Mikkelsen

Aleesami var rent ut sagt bedrövlig mot Malmö, och även om han troligtvis kommer att få starta i eftermiddag så hade jag nog velat se att vi testade Tom på vänsterbacken. Å andra sidan, vi förväntas hålla i taktpinnen mot Häcken, så att ha Aleesami på språng offensivt kanske inte är så dumt, svårt val. Däremot så är jag så känns valet av Mikkelsen både enkelt och rätt. Han har som tidigare nämnt visat potential och det skulle bli intressant att se vad han kan bidra med från start.

Efter matchen ikväll kommer du som vanligt att ha möjligheten att betygsätta startelvan. Din röst räknas!

Genomsnittsbetyget på startelvan mot Malmö:
[display_rating_result post_id=”547″ rating_form_id=”4″]

Genomsnittsbetyget per spelare mot Malmö:
[mrp_rating_item_results post_id=”547″ rating_form_id=”4″]