Ska vi skylla på premiärnerver eller är det bara så att Häcken och Helsingborg är så värdelösa att vi framstod som giganter? En premiär är alltid en premiär och de mest konstiga kan hända, exempelvis 0-0 hemma mot Öster eller varför inte 0-3 hemma mot Assyriska? Det viktigaste är att ta med sig tre poäng ifrån premiären och få ett momentum att bygga på inför fortsättningen. Vi vet hur illa det kan gå om man torskar en premiär (titta bara 2012) för att sedan jobba i uppförsbacke direkt.

För det var precis vad den här premiären gav oss, tre poäng och råg i ryggen inför fortsättningen, som börjar tufft direkt. Örebro på onsdag är ingen lätt match. Örebro nollade som bekant både Malmö och Elfsborg i cupen, kanske man inte ska dra allt för stora växlar ifrån just cupspel kontra Allsvenskan. Dessutom ska man komma ihåg att Malmö har ju redan sin Europaplats klar som regerande mästare och gick inte ut med bästa laget. Sen på söndag är det just nämna Malmö som kommer till våran borg och vi minns vilket helvete vi fick förra året och torskade med 0-3.

Första halvlek var rent utsagt bedrövligt! Kanske hade vi skruvat upp förväntningar efter cupinsatserna och skapat en hype som kanske var lite väl tilltagen, för vi ska nog komma ihåg att startelvan som fick chansen idag har faktiskt inte spelat ihop innan, mot Häcken såg förvisso backlinje och mittfält likadant ut, men på topp var det Boman och Vibe, och inte Engvall. Så det kan ju självklart bara bli bättre när de blir lite mer samspelta. Men 0-0 i paus och på sina håll hördes det lite burop, kanske befogat, kanske inte.

Engvall gjorde inte sin bästa match, och man såg att han var lite sen i tajming och löpningar, dessutom var han helt slut när han byttes ut. Vet inte om någon mer än jag la märke till att han tröstades av Jörgen när han kom till bänken, tror det var väldigt mycket frustration hos kille, vilket bara är positivt och visar att han både vill och kan bättre!

Vår målspruta Vibe hade ett par chanser och framför allt en i 50:e minuten där han petar bollen förbi ÅFF-målvakten och bollen är på väg in men Vibe är lite orutinerad och börjar sitt målfirande istället för att se till att bollen går i mål och backen hinner fram och rensar bort. Men det skulle inte dröja länge innan nollan spräcktes. En känslig frispark av Sebbe och nyförvärvet Thomas Rogne nickar in 1-0 i krysset. Ett väldigt vackert nickmål och nu har Rogne gjort både ett mål bakåt (Häckens reducering) och ett mål framåt. Vi får hoppas på att han fortsätter göra mål framåt i fortsättningen.

Inte heller våra ytterbackar, Emil och Aleesami gjorde mycket väsen av sig i premiären. Båda var löpvilliga offensivt, men sista tillslaget lämnade en massa att önska. Däremot skötte killarna försvarsspelet på ett bra sätt och gjorde flera fina brytningar.

Vårt centralamittfält med Gurra och Sebbe var också alldeles för passiva i första halvlek och var inte helt synkade. Men ju mer matchen led, desto bättre blev det och mot slutet av matchen var det en fröjd att se framför allt Sebbe. Han tog ner bollarna, var kylig och spelade enkelt men ändå effektivt.

Åtvidaberg försökte att trycka för ett kvitteringsmål, men efter utvisningen i 85:e gick luften ur killarna från bruket och IFK kunde kontrollera matchen ända in i mål.

Glöm inte att din röst är viktig! Gå in och rösta på startelvan om du inte redan har gjort det.

Genomsnittsbetyget på premiärelvan: [display_rating_result post_id=”473″ rating_form_id=”2″]