IFK-Åtvidaberg Inför

Säsongspremiären av Allsvenskan 2015 är bara några timmar bort nu och man har den här underbara "det är matchdag"-känslan i kroppen igen efter en lång och kall vinter, även om cupspelet dämpade abstinensen något, så är det inte alls samma sak som att vara på väg till Gamla för en match i Allsvenskan. Själv har jag inte varit på Gamla Ullevi för en match i Allsvenskan sedan derbysegern mot Häcken 19 oktober - det är alltså 169 dagar utan Blåvitt i Allsvenskan!

Idag vill jag se en fortsättning på det fina, snabba och kontrollerade spelet IFK visade upp mot i cupen mot både Helsingborg och Häcken. Jag tror (vet?) att Åtvidaberg kommer backa hem och ligga på kontringar, därför är det väldigt viktigt att vi kör vårt spel och rullar mycket boll, och jag vill inte se massa långbollar som deras backlinje enkelt kan nicka undan!

Följande startelva vill jag se:
Alvbåge
Emil - Bjärs - Rogne - Aleesami
Ankersen - Gurra - Sebbe - Rieks
Vibe - Engvall

På målvaktsfronten valde jag Alvbåge, dels för att han är lite mer rutinerad, men framför allt så är jag väldigt intresserad av att se om han fortsätter sätta igång spelet så snabbt som han gjorde i cupmatcherna, eller om det bara var tillfälligheter och att han går tillbaka till att vänta 30 sekunder innan han sätter igång spelet för att ändå sparka ut bollen till fel adress.

Tycker att backlinjen var stabila mot Häcken senast. Nu var Häcken förvisso rätt uddlösa framåt, men Aleesami imponerade både offensivt och defensivt på vänsterkanten och jag tycker att han förtjänar chansen i alla fall här i början. För Rogne gäller det ju att han och Bjärs spelar ihop sig så snabbt som möjligt, så det finns egentligen inga andra alternativ som jag ser det.

Mittfältet känns som givet. Ankersen har kommit in bra i laget och redan gjort tre mål för klubben, och samarbetet med Emil fungerar bra. Rieks vet vi ju sedan förra året vad han bidrar med och fyller Aleesami på längst kanten så kommer vi för första gången ha två vassa kanter. Som jag skriv i ett tidigare inlägg (läs här) så kommer vi få se en helt annan Gurra i år, dels har han fått en helt försäsong vilket borde göra en stor skillnad, dels så tror jag att han får en tydligare roll nu när Jakob inte är kvar. Sebbe jobbar förvisso hårt även i defensiven, men jag tänker mig att Gurra står för den defensiva balansen och Sebbe i första hand för den offensiva.

Engvall är väl frågetecknet i anfallet, han gav klartecken för premiären i fredags, men har varit borta några veckor, och frågan är om han är hundra, men jag tycker att han ska få starta även om han inte är hundra så länge det inte finns en risk för att han förvärrar skadan. Behöver man säga något om Vibe? Känns som att han är den mest givna spelaren i startelvan.

Glöm nu inte att ni ikväll kommer ha möjlighet att sätta betyg på startelvan, och har ni inte redan satt betyg på Spelartruppen 2015, är det hög tid att gör det nu!

Genomsnittsbetyget på spelartruppen just nu: [display_rating_result post_id="416" rating_form_id="1"]