Inför kvällens drabbning mot Helsingborg så kan IFK vid en seger gå upp till förstaplatsen men också falla ner till sjundeplatsen i händelse av förlust och att Gefle vinner sin match. På Twitter verkar många ha gått händelserna i förväg och snackar om serieledning hit och dit. Jag kanske har blivit mer pessimistisk med åren, men jag tycker nog att man ska vänta till matchen är spelad innan man börjar tjöta om serieledning. Personligen struntar jag i serieledning, enda gången serieledningen är viktig är efter omgång 30, allt annat är kosmetika, även om det är trevligt att stå överst!

Som sagt, på Twitter verkar de flesta ha underskattat Helsingborg ordentligt och det faktum att vi slog dom med 2-0 i Cupen, 0-3 på Olympia i höstas och hela 6-2 på hemmaplan förra våren säger inte mycket, även om det är bättre att ha tre stabila segrar när man går in till matchen än tre förluster. Men Helsingborg är fortfarande obesegrade i årets Allsvenskan, även om de har haft en lättare start.

Vi har definitivt inte rosat marknaden spelmässigt! Poängmässigt, absolut tre segrar och en förlust är en bättre snart än förra året rent poängmässigt men även om man jämför med motsvarande match förra säsongen har vi lyckats bättre i år (läs inlägget om statistikens betydelse). Men som sagt, spelmässigt har det lämnats en hel del att önska. Vårt passningsspel har inte imponerat, i synnerhet inte om man jämför med hur strålande det stundtals såg ut i cupen, vi saknar djupledslöpningar från Vibe då bollen sällan kommer och när den väl kommer så är det i fel läge. Nu kanske det blir lite tydligare rollfördelning mellan anfallarna då Vibe kommer spela med Boman/Mikkelsen som är mer targetspelare än vad Engvall är.

När det gäller kvällens startelva så är jag lite konfunderad ändå. Backlinjen ska vi absolut inte röra i, jag tycker det ser väldigt stabilt ut. Däremot är frågan om man inte ska testa något nytt på mittfältet? Att peta Gurra och Sebbe finns väl inte på kartan, däremot hade det varit kul att se vad Tom kan bidra med på exempelvis högerkanten, där Ankersen inte har varit väldigt ojämn, men jag vet inte huruvida Tom är en kantspelare. I anfallet borde väl Boman få starta, om han är friskt, efter ett bra inhopp senast med ett avgörande mål.