Idag blir det ett riktigt mästarmöte på Gamla Ullevi som dessutom verkar bli helt slutsålt, det vill säga 17 300. Malmö med sina 18 SM-guld (även om skåningarna inte kan räkna och tror sig ha 21) mot IFK med våra 18 SM-guld. Malmö har självklart haft en hel del vind i seglet de senaste säsongerna och gjort det bra – det kan man inte ta ifrån dom.

Den här drabbningen hade jag personligen velat se längre fram på vårkanten, kanske i omgång 10 än i omgång 3, just för att då hade bägge lagen fått ihop sitt spel och vi var inne i serien på ett helt annat sätt än just nu. Å andra sidan, en seger här och vi gör ett litet fem poängsryck mot redan klara mästarna (om man får tro media), och det kan ju ge truppen en viktig boost genom att slå ett storlag av Malmöskaliber.*

Förra året möte vi Malmö i hemmapremiären efter att ha piskat AIK med 0-2 på bortaplan, och blev ordentligt förnedrade! För mig personligen var det en av de värsta förlusterna överhuvudtaget, och då har man ändå upplevt ett par förluster. Malmö drog upp tempot och vi blev statister på vår egna hemmaborg och såg hur Malmö gjorde precis va de ville.

Nu tror jag inte att vi gör samma misstag igen, dessutom är magkänslan att Lennartsson är en smartare tränare än Stahre. Med det sagt hade jag velat se ungefär samma startelva som de två tidigare matcherna, men en enda förändring – peta Gustav Engvall! Han är inte i närheten av den form han visade upp förra säsongen och har de två senaste matcherna varit urfas, överarbetat situationen och bara gjort det svårt för sig själv. Dessutom tror jag inte att vi ska ha två djupledsskickliga spelare på plan, för vi kan inte enbart satsa på kontringar utan behöver ha en punkt att fästa spelet på, någon som kan hålla bollen och ge laget några sekunder att ställa om och lyfta positionerna, och den mannen är Thomas Mikkelsen. Han visade i inhoppen mot Örebro senast hur bra han var på att skydda boll och hålla undan försvarare, dessutom behöver vi hans storlek och huvudspel i boxen för att kunna utnyttja inläggen.

Ikväll efter matcher kommer ni ha möjlighet att rösta på startelvan! Din röst räknas!

Genomsnittsbetyget på startelvan mot Örebro:
[display_rating_result post_id=”526″ rating_form_id=”3″]

Genomsnittsbetyget per spelare mot Örebro:
[mrp_rating_item_results post_id=”526″ rating_form_id=”3″]

* förstår man inte ironin, så kanske man ska hålla sig till att läsa GP