Om ett par timmar är det dags för årets första bortamatch, och tillika första bortaresa, när IFK möter Örebro inte bara i Allsvenskans omgång två, utan även ett förspel till Cupfinalen om drygt en månad. Jag tittade lite halvhjärtat på Örebros premiär mot Norrköping (1-1), och Örebro imponerade inte nämnvärt. Men å andra sidan så imponerade ju inte vi heller i premiären, så man ska inte dra för stora växlar baserad på en premiär.

Jag tror, och förväntar mig att IFK ställer upp med samma startelva som mot Åtvidaberg, det vill säga:

Förväntad startelva:
Alvbåge
Emil | Bjärsa | Rogne | Aleesami
Ankersen | Sebbe | Gurra | Rieks
Vibe | Engvall

Dessutom är Boman inte med i truppen på grund av skada och ersätts av Karl Bohm, ska bli intressant att som han får speltid ikväll, var ju som himla positiv efter att ha sett honom i cupen.

Ikväll vill jag se ett IFK som spelar mer avslappnat nu när premiärnerverna är borta, och tar tag i taktpinne och som ställer om snabbt offensivt och ligger rätt i det defensiva. Kanske lite för mycket att begära så här tidigt på säsongen, men vi har ju visat att vi kan vara ett spelförande lag, då tycker jag att vi ska försöka vara det så ofta som möjligt.

Ikväll efter matcher kommer ni ha möjlighet att rösta på startelvan! Din röst räknas!

Genomsnittsbetyget per spelare mot Åtvidaberg:
[mrp_rating_item_results post_id=”473″ rating_form_id=”2″]

Genomsnittsbetyget på startelvan mot Åtvidaberg:
[display_rating_result post_id=”473″ rating_form_id=”2″]