Det har varit en väldigt intensiv vecka och rolig vecka för IFK Göteborg. Cupfinal och cupguld inför ett fullsatt Gamla Ullevi, och sen fyra dagar senare, rivalmöte mot AIK inför ett fullsatt Gamla Ullevi igen! Det är självklart lätt att tagga till i sådana matcher, när publiken lever sig in i varenda passning och sjunger oavbrutet i 90 minuter plus tillägg, att dessutom gå segrande ur bägge matcherna stärker ju laget och moralen.

Idag blir det en annan typ av match. Vi möter ett Halmstad som inför omgång tio ligger sist i Allsvenskan med bara fyra inspelade poäng (tabellraden 1-1-7 och -10 i målskillnad), troligtvis kommer det vara en skral publiksiffra (förra året var det endast 4 700 drygt 15 500 platser) och det blir något som mer kan liknas vid ett ”serielunk”, och då gäller det att man tänder till ordentligt och tar tag i taktpinnen direkt! Förra året åkte vi ner till Halmstad och efter knappt 60 minuter spel låg vi under med 2-0 efter mål av bland annat Mikael Boman, innan Blåvitt vaknade till och genom två mål av skyttekungen Vibe först reducerade och sedan kvitterade till 2-2 i spöregnet. Jag hoppas verkligen inte att vi gör samma misstag igen och framför allt hoppas jag att vi inte underskattar Halmstad.

Det har sett en del förändringar i truppen också. Smedberg har åkt till Bolivia för att spela Copa America, och det blir med andra ord inget tio minutersinhopp för honom idag. Sören Rieks är avstängd efter att ha dragit på sig gult mot AIK senast, och Bjärsmyr är fortfarande borta på grund av sin hals. Däremot är Mikkelsen tillbaka i truppen, stämplingen som Sebbe åkte ut för var inte värre än att han troligtvis kommer spela ikväll, och dessutom är Adam tillbaka i truppen, dock tror jag inte det blir någon speltid i eftermiddag.

Förväntad/önskad startelva
Alvbåge
Emil | Rogne | Hjalmar | Aleesami
Ankersen | Gurra | Sebbe | Bohm
Vibe | Boman

Jag hoppas att Karl Bohm får chansen från start idag i Rieks frånvaro. Visst kan Lennartsson exempelvis flytta upp Aleesami på vänstermitt och spela exempelvis Pearce som vänsterback, men jag tror det blir för många ändringar, och det är bättre att bara ersätta Rieks med Bohm rakt av. Hjalmar gjorde en strålande insats mot AIK och lär bilda mittbackspar med Rogne, och på topp blir det nog Vibe och Boman, med ett inhopp av Engvall i mitten av andra, då jag inte tror Engvall är helt redo för en startplats.

Ska förövrigt bli väldigt spännande att se om Gustav Svensson orkar springa som en galning idag igen! Hans snittbetyg på 4,68 från matchen mot AIK är det högsta någon spelare i startelvan har fått i år, och än mer imponerande med tanke på hur många som har röstat (117). IFK Göteborg är ett lag med stark medvind just nu. Det är inte tur att vi ligger där vi ligger, vi har ett lag där alla jobbar hårt för varandra hela tiden och det gäller att vara ödmjuk inför varje match, för det kan vända snabbt i den här sporten, eller varför inte bara citera Vibe rakt av.

Förlorar vi på söndag är vi världens sämsta lag igen – Lasse Vibe