Ikväll får vi besök av baksidan, när AIK kommer till stan. Förra året kom AIK och mötte ett formsvagt IFK Göteborg och vi åkte på en tung 0-2 förlust. Ikväll ställer vi upp med ett formstarkt lag som precis har vunnit cupen, är i toppen av Allsvenskan och har medvind i seglet.

Men frågan är om cupfirandet sitter kvar? Nu lämnade ju spelarna guldfesten rätt tidigt och det har gått ett par dagar, men är man mentalt förberedd, det är frågan. Jag antar att Jörgen ställer upp med samma lag som i cupfinalen, men skulle inte bli förvånad om Engvall får ersätta Boman i startelvan och så gör han ett tidigt byte istället. Vi har en tuff vecka, med cupfinalen i söndags, stormatch ikväll och sen Halmstad borta på söndag. Det tar nog ganska ordentligt på startelvan, och förr eller senare måste Jörgen börja rotera spelare så att vi inte åker på en tung dipp i höst.

Man är alltid lite extra nervös inför möten med AIK, det är en tuff match, och höga förväntningar, så det kan sluta hur som helst. Jag hoppas att vi kan spela mer avslappnat än vad vi gjorde i första halvlek i söndag, och det är nog livsviktigt att vi får första målen, så vi kan slappna av inför ett förhoppningsvis slutsålt Gamla Ullevi.

En förlust är inte hela världen sett ur ett tabellperspektiv, då vi i värsta fall hamnar två poäng ifrån serieledningen, men moraliskt är det tungt, speciellt för supportrarna. Jag hoppas att så klart att vi vinner och gärna spelar ut vårt fulla register och sätter käppar i hjulet för AIK, som har haft en sviktande form sedan derbyt mot Hammarby.