En måste match för att citera Alvbåge, en match mot ett på pappret svagare lag som vi ska vinna om vi ska vara med i toppen. Förra säsongen blev det en knapp 1-0 seger, och även denna afton blev det uddamålsseger, efter att Falkenberg reducerade till 2-1 på ett sent straffmål. Men slutresultatet är missvisande Blåvitt dominerade matchen från start till mål och det var stundtals spel mot ett mål där Falkenberg stack upp med  ett kontringsförsök lite då och då.

Vi visade upp ett fartfyllt anfallsspel med många fina kombinationer och bra spelidé, våra ytterbackar var väldigt offensiva och bidrog till en bredd på spelet och det enda som egentligen saknades var skärpa i avsluten. Vi gjorde dessutom ett tidigt mål, som blev bortdömt, troligtvis för att bollen var över linjen när Vibe spelade snett inåt bakåt till Ankersen som dunkade in bollen högt i nättaket (jag är dock inte helt säker). Men vi visade stort tålamod i vårt anfallsspel och det var bara en tidsfråga innan målet skulle komma. Men första halvlek förblev mållös, men man kände ändå en trygghet i spelet.

Andra halvlek började i samma rasande tempo som första halvlek och det tog bara tio minuter innan Rieks vackert tog ner bollen på bröstet innan han petade in den kontrollerat på halvvolley i målvaktens högra hörn. Målet var viktigt! För då kunde vi slappna av lite och inte känna pressen av att göra ett mål. Men fler mål skulle det bli! 2-0 är ett fantastiskt mål signerat Rieks. I 81:a minuten får han bollen till höger utanför straffområdet och med en läcker skott-chipp går bollen i ett iskall och retsam båge över målvakten och in i mål (se videoklippet nedan). I slutet av matchen fick Falkenberg en enligt mig något billig straff. Visst Aleesami går in lite klumpigt, men jag tycker inte att det är straff, det är en sammanstötning och domaren kunde lika väl ha släppt. Nu fick Falkenberg lite ny luft, och sista fem minuterna blev något nerviga, även om Blåvitt hade bra koll på händelserna och när Mikkelsen kom in (direkt efter straffmålet) hade vi en som kunde hålla i bollen och låsa den på offensiv planhalva.

Matchens i särklass två höjdpunkter: 1) Aleesamis tunnel på Falkenbergbacken som går och köper korv. 2) Rieks andra mål.

Genomsnittsbetyget på startelvan: [display_rating_result post_id=”622″ rating_form_id=”8″]

Har du inte röstat på startelvan kan du göra det här!