Då var det äntligen matchdag, och cupfinal! Chansen att säkra årets första titel, och att dessutom få göra det på hemmaplan inför ett utsålt Gamla Ullevi kommer självklart bli en mäktig upplevelse!

Örebro har haft allt annat än en lyckad start i årets Allsvenskan och har tagit två poäng på åtta matcher. Men jag är lite rädd att vi underskattar Örebro, de har verkligen ingenting att förlora en sån här match, då all press ligger på IFK att säkra titeln på hemmaplan. Man brukar säga att det är viktigt med ett tidigt mål, men idag tror jag det är om möjligt ännu viktigare. Får IFK ett tidigt mål, så kan laget spela mer avslappnat och kontrollera matchen, nu när vi har ett eget spel vi kan falla tillbaka på och spela ut som senast mot Kalmar. Självklart kan allt hända i en cupfinal, och Örebro är ett bra lag när de får ihop det, titta bara hur de spelade i höstas.

Men jag tror (hoppas) att vi ska vara numret för svåra för Örebro i eftermiddag. Men vår fina start i Allsvenskan, och förra veckans insats mot Kalmar så är ju självförtroendet på topp i truppen. En trupp där alla dessutom är friska och tränade igår, även Engvall.

Förväntad startelva:
Alvbåge
Emil | Bjärs | Rogne | Aleesami
Ankersen | Gurra | Sebbe | Rieks
Vibe | Boman

Jag tror han kör samma startelva som senast mot Kalmar. Även om jag personligen hade velat ha in Mikkelsen istället för Boman. Jag tycker inte att Boman har varit så bra att få starta så många matcher, visst han kämpar och sliter, men han ska producera framåt, dessutom är det inte bara jag som tycker det. Hundra personer röstade på spelarbetygen mot Kalmar, och där fick Boman överlägset minst (2,8/5). Som en polare sa till mig igår, man byter inte på ett vinnande lag, men i det här fallet så tycker jag nog att man kanske borde göra det. Dessutom har jag varit inne på det tidigare kring rollfördelningen mellan Boman och Vibe, och hur jag tror att den missgynnar Vibe. Gällande Engvall så tror jag att han får göra ett kortare inhopp om vi har en stabil ledning och kontroll på matchen. Han är ju allt annat än matchtränade, så det vore nästan tjänstefel att ge honom mer än i bästa fall några få minuter.

Nu är det bara att börja tagga inför matchen (om ni inte redan har gjort det). Glöm inte att det är dress code på Gamla Ullevi idag, ta på er blått och vitt, så sjunger vi Kamrater till sjunde Cupguldet.