#Superugen (superveckan) och serieledarna rullar vidare och avslutar vårsäsongen med en spännande match borta mot Hammarby. Vi har hittills under superveckan plockat 4 av 6 poäng (66 %) vilket är klart godkänt, med tanke på att det har varit två toppmöten, men än viktigare, vi har haft övriga resultat med oss och tagit ett stabilt grepp på serieledningen. Faktum är att oavsett hur dagens match slutar så kommer vi vara i serieledning när vi går in i uppehållet.

Vi möter i eftermiddag en av Allsvenskans formsvagaste lag med bara två poäng på de senaste sex matcherna, vilket kan jämföras med våra 16 poäng. Hammarby har tre segrar, en oavgjord och en förlust på hemmaplan i år, och vi har fyra segrar och en oavgjord på bortaplan i år.

Det blev en riktig pyrrhusseger (dyrköpt seger) mot Elfsborg senast. Rieks som har varit väldigt bra på sin vänsterkant under våren drog knät, och är inte med idag. Det var dock ingen allvarligare skada, så uppehållet kommer lägligt. Även Ankersen är borta från spel då han drog på sig sitt tredje gula för säsongen. Däremot är Rogne tillbaka (hoppas vi) efter sina turer med magsjukan.

Senast Rieks var borta (avstängd mot Halmstad) så valde Lennartsson att spela med Sebbe som vänsterytter, något som misslyckades fullständigt! IFK hade igår en hemlig träning, vilket förhoppningsvis innebär att Lennartsson vågar chansa och testa lite nya formationer på mittfältet.

Min startelva
Alvbåge
Emil | Bjärs | Rogne | Aleesami
Vibe | Gurra | Sebbe | Bohm
Engvall | Boman

Jag tror att det kan vara smart att flytta ner Vibe som högerytter, en position som han är van att spela, och sätta in Karl Bohm på vänsteryttern. På topp får det bli Engvall och Boman, även om jag hade föredragit Mikkelsen, men med tanke på att han gör sin sista match för klubben, så känns det väl mer rimligt att Boman platsen bredvid Engvall.

En seger i eftermiddag och vi kan ha en serieledning på allt mellan 5-8 poäng beroende på hur övriga matcher går, och vi har tagit 7 av 9 poäng under #superugen, vilket får anses som väl godkänt.