Nu är den här, #superugen, superveckan med tre viktiga matcher på sju dagar, innan vi rundar av vårsäsongen¹! Spelarna har haft en veckas vila och träning efter den sjuka avslutningen mot Halmstad, och jag tror både spelarna och vi supportrar är sjukt taggade för match!

Först ut ikväll är Djurgården. Ett lag som verkligen har överraskat i årets Allsvenskan, och hade inför derbyt mot AIK för exakt en vecka sedan, sex raka segrar. Första halvleken mot AIK var kanske inte mycket att skriva hem om, men upphämtningen de gör i andra halvlek är imponerande. Jag vet att många säger att Djurgården i sina sex segrar bara mött lag från nedre halvan av tabellen och det är förvisso sant, AIK var deras första riktiga test, men oavsett det är matcher som har vunnits, och det ger ju självförtroende. Dessutom har de en sylvass anfallare, som kommer få möta Allsvenskans i särklass bästa försvar.

IFK Göteborg kommer till match med fullt friskt trupp och bästa tänkbara startelva. Kapten Bjärsmyr är tillbaka efter att missat två matcher på grund av en dålig hals, och Rieks är tillbaka efter sin avstängning mot Halmstad. Så troligtvis blir det samma startelva som har fått förtroendet större delen av vårsäsongen och gjort ett kanonjobb.

Trolig startelva
Alvbåge
Emil | Bjärs | Rogne | Aleesami
Ankersen | Gurra | Sebbe | Rieks
Vibe | Boman

Det kommer troligtvis att bli ännu en tuff match inför ett förhoppningsvis fullsatt Gamla Ullevi. Djurgården har gjort 22 mål i årets Allsvenskan och slås bara av Malmö som har gjort ett mer (23), så att de är farliga framåt råder det inget snack om. Däremot har de släppt in 13 mål, vilket säger en hel del om deras försvar, framför allt eftersom de har mött just lag på den nedre halvan av tabellen. Men med vårt solida försvarsspel så tror jag att vi kan stänga till ytorna för deras kreativa spelare och med en Gurra i högform, så kommer det inte finnas tid att drälla runt med bollen på mitten.

Gårdagens resultat gick verkligen vår väg. Att Malmö vann hemma mot Åtvidaberg hade man väl kallt räknat med, däremot trodde jag inte att Örebro, som förvisso har två raka segrar skulle fixa 2-2 borta mot Elfsborg. Det ger oss ett väldigt gynnsamt tabelläge där vi kan förlora/tappa poäng och ändå behålla serieledningen när omgången summeras.

Omgång 11 är förövrigt den omgång som IFK Göteborg presterat sämst i sedan 2000. På 15 matcher har vi 4 segrar, 3 oavgjorda och 8 förluster! Senaste segern i omgång 11 kom 2010. Jag är inte överdrivet skrockfull, men det är mörka siffror som jag hoppas vi kan ändra på ikväll, och förhoppningsvis är det inget spelarna har koll på, då det troligtvis inte är lika nördiga i statistik som en annan!

¹ I statistiken så räknar jag vårsäsongen fram till omgång 15.