Ett formsvagt och söndermatchat IFK Göteborg åkte till sommarstaden Falkenberg i höstrusket för att möta Falkenberg som kom till match med 0-7 efter sina två senaste matcher. Tre enkla poäng? Knappast! Jag varnade för Falkenberg redan innan match, och visst hade jag skäl för min oro!

IFK Göteborg kom till spel med ungefär samma startelva som vanligt, Tom Pettersson in istället för avstängde Sebastian Eriksson, och sex minuter in i matcher går han in hårt, men enligt mig helt korrekt, får frispark emot sig och gult kort. Frisparken chippas in, Rogne missar bollen och Alvbåge gör en idiotrusning ut och helt plötsligt står det 1-0 till hemmalaget!

IFK var bedrövliga idag, med undantag av Engvall, Gurra och Aleesami. Ankersen gjorde det till en konst att bränna hörna efter hörna efter hörna, för att inte tala om hans inlägg! Det var en dag då inget funkade och det är inte så typiskt för ett lag i formsvacka! Det blir självklart inte bättre av att vi har en tränare som match efter match står och säger att han är missnöjd med resultatet, men lik förbannat står han där matchen efter och agerar på precis samma sätt, och idag hade han dessutom mage att skylla på vädret!

IFK behöver bredda truppen och dessutom få in lite spetskvalitéer i laget! Att varje match göra mer eller mindre samma tandlösa byten ger ingen effekt! MSD kommer idag in i 81:a matchminuten tillsammans med debutanten Victor Sköld, men helt meningslöst. Vi blev om inte sämre efter bytet och Falkenberg kunde enkelt slå ifrån sig.

Varför väntar man så jävla länge med att göra byten i varje match? Jo, för vi har inget bättre att sätta in, så ur den aspekten förstår jag Lennartssons agerande. Men idag borde han gjort bytena betydligt tidigare, en kvart in andra halvlek borde han exempelvis ha plockat ut Ankersen och satt in någon av våra nya mittfältare Lawson eller Prosper. Vi behöver få in spelare som kan göra det där lilla extra, det där lilla oväntade, för just nu vet alla hur IFK kommer att agera! Startelvan känner hela Sverige till, lika som vilka byten som kommer att ske och när dom kommer att ske. Har Lennartsson slut på idéer redan?

Jag tänker inte säga att det var bättre under Stahres tid, för det var det verkligen inte, men med Stahre så visste man att hårtorken åkte fram efter en sån här match!

Om Elfsborg vinner sina två hängmatcher så är dom förbi oss i tabellen. Nu har jag i och för sig sagt att tabellen är viktig först efter omgång 30, men visst har det varit skönt att ha haft serieledningen, men uppenbarligen är IFK ett lag som inte klarar av att bli jagade, utan vill hellre jaga, eller? Vi har tappat en 5 poängsledning i serien på fyra omgångar, samtidigt har vi haft tur, för vi hade ett dubbelmöte mot Norrköping, och Elfsborg har också tappat poäng. Men vi kan inte fortsätta tro att vi kan tappa poäng och att alla andra lag gör likadant!

Jag hoppas att det här var den sista väckarklockan IFK behövde! Tappad 2-0 ledning mot Sundsvall, kryss hemma mot Norrköping och sen tappad ledning två gånger om mot Norrköping på bortaplan följt av en förlust mot Falkenberg idag. Man kan inte få fler väckarklockor! Nu får det vara nog! Dessutom har vi ett tufft spelschema, med match på torsdag i EL-kvalet, sen Örebro på söndag, och veckan därpå EL-retur på torsdag och sen Malmö borta på söndag. Ska Lennartsson köra med samma startelva i varje match kommer det bli tunga poängtapp!