Falkenberg borta är en svår match och jag sitter och är väldigt nervös inför vad som ska utspela sig om drygt 45 min.

IFK har inte direkt rosat Allsvenskan under julimånad (precis som vanligt?) och tappat en 2-0 ledning och dubbla ledningar på Norrköping senast. Men vi spelade en bra andra halvlek i torsdagens EL-kval mot Slask, så jag hoppas att vi kan bygga vidare på det i eftermiddag.

Startelvan ser ut som väntad, Tom Pettersson kliver in istället för  avstängde Sebbe, vilket i och för sig är bra att han inte är med idag. Sebastians form efter uppehållet har varit bedrövligt. Hans passningsspel har varit katastrofal, han missar korta 4-6 meters passningar och ändå försöker han leka spelfördelare och slår bort boll efter boll.

Nu tycker jag i och för sig inte att Tom är bättre på något sätt, men han gör det i alla fall enkelt för sig.

Falkenberg har plockat tunga poäng på hemmaplan och vi måste bestämma takten från start och inte låta dom få komma till sina omställningar. Wede och Araba är väldigt effektiva och ska inte få utrymme.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på google
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email