Det var grymma förutsättningar när vi efter nästan 40 dagar var tillbaka på Gamla Ullevi, bra väder, fullsatt, kamratmöte och seriefinal. Det ska väl vara tillräckligt för att få de flesta att tända till, men icke! Göteborgskamraterna var nästan chockade! Det slogs långboll efter långboll, helt utan adress och riktning, vi förlorade närkamper och andra bollar och Norrköping kunde gång på gång ställa om på oss då vi gick bort oss fullständigt.

I Gustavs frånvaro fick Tom Pettersson chansen från start och det blev precis lika illa som jag trodde på förhand! Hans totala avsaknad av både försvarsspel och passningsspel är skrämmande. Lägg där till bristen på samarbete med Sebbe som för dagen ville spela Xavi och Iniesta i ett, och som slog bort boll efter boll i vad som i hans huvud måste ha varit precisa djupledsbollar så var IFK uddlösa och Norrköping kom enkelt till avslut större delen av matchen.

Jag har sagt det hela säsongen, och jag står stenhårt fast vid det! Anfallsduon Boman/Vibe är helt feljusterad! Snabbe Vibe faller tillbaka i plan, eller är ute på kanterna och hämtar boll, medan sega Boman ”springer” i djupled. Det ska självklart vara tvärtom och det tror jag att nästan alla fattar, låt Boman få ta emot bollarna och stångas och Vibe tar ytan i djupled där han kan använda sin fart.

Lennartssons coachning, eller bristen därav leder till att Blåvitt står och trampar vatten! Som vanligt gjorde han samma byten idag, ut med Rieks och Boman, in med MSD och Engvall! Förstår inte logiken bakom bytena. Jag börjar seriöst tröttna på att han inte ger några andra chansen. Visst, MSD kanske är vassare än exempelvis Bohm på träningarna, men han måste ju få chansen att visa upp sig under match. Byta in Engvall idag var inte fel, visst killen trampade lite boll och kom ur situationer, men med honom på plan skapade vi i alla fall lite chanser framåt och kunde komma med lite speed.

Man läser stup i kvarten om hur vältränade spelarna är och att den hårda träningen ger resultat, vart ger den resultat? Inte idag! Det var krampaktigt, stillastående och det kändes som att energinivån hos spelarna är helt bort. Vilket i och för sig är förklarligt då JL har kör med 15 spelare under säsongen.

Vi har inte en trupp som knappt kan prestera i Allsvenskan, än mindre att kunna satsa på EuroLeauge. Jag förstår att de eventuella pengarna i EL lockar, men vägen dit är för lång för vår tunna trupp och jag tror att det bästa vore om vi blev utslagna och kan fokusera på Allsvenskan. För det är en tidsfråga innan startelvan helt går på knäna, och vi har börjat se tecken på det redan.

Jag hoppas att Gurra är tillbaka till nästa vecka. En seger där är ett måste om vi ska ha lite marginal neråt. Annars kommer det bli för tight och den bristande form Blåvitt har visat (andra halvlek mot Sundsvall och hela matchen idag) är oroväckande.

Glöm inte att sätta betyg på startelvan!