Första etappen av två seriefinaler, ett dubbelmöte för serieledningen mellan kamratföreningarna. En oerhört viktig match, då det är dags för Blåvitt att visa att den fullständiga mentala kollapsen senast borta mot Sundsvall var en engångsföreteelse, och att vi har lärt oss läxan! Dessutom är det startskottet på en väldigt viktig vecka. Först seriefinal idag, sen kvalmatch till EuroLeauge på torsdag och sen seriefinal igen nästa söndag! En väldigt viktig vecka med andra ord, eller #SUPERUGEN!

Norrköping har verkligen imponerat i årets allsvenska och det kommer bli tufft. Med Kujovic högst behöver Norrköping inte många chanser för att hitta mål, och det är skönt att Rogne är tillbaka efter sin avstängning! I Gurras frånvaro skulle jag nog vilja se en förändring i startelvan, i synnerhet efter kollapsen vi såg förra vecka så fort Gurra gick ut! Tom P är en fullt duglig inhoppare, men jag tycker inte han är en startspelare.

Min startelva:
Alvbåge
Emil | Bjärs | Rogne | Hjalmar
Ankersen | Sebbe | Rieks | Aleesami
Vibe | Boman

Jag tror att det kan vara bra att flytta upp Aleesami ett steg, och flytta in Rieks, eller Ankersen för den delen centralt och så sätter vi in Hjalmar på vänsterbacken. Det är väl knappast någon hemlighet att jag har väldigt svårt för Hjalmar som spelare, men jag tror att det är en bättre idé att spela honom som vänsterback, än att sätta in Tom P eller MSD från start som innermittfältare. Hjalmar som mittback är en säkerhetsrisk, det har vi sett flera gånger, men som vänsterback är han okey. Med Rieks eller Ankersen som innermittfältare så kan Sebbe enbart fokusera på det defensiva. Dessutom är fördelen att Rieks och Ankersen kan byta position med varandra, vilket vi har sett under vissa perioder i matcherna som varit.

Vid en eventuell förlust idag (om den är mindre än 0-4) så kommer Blåvitt fortfarande att behålla serieledningen, men då endast på målskillnad inför returmötet nästa söndag. Men en seger idag ger oss lite utrymme, och framför allt så ger det nog lite arbetsro inför torsdagens drabbning mot Slask. För då är det inte hela världen om vi förlorar returen mot Norrköping nästa söndag.